Απρόσιτοι

Δενδροστοιχία με leyland
Μετά από κάποιες δουλειές κάθησα στο παγκάκι του Δημαρχείου. Πίσω τα δυο ψηλά κυπαρίσσια τύπου λέιλαντ ενώ είχαν ξεραθεί είχαν αρχίσει να βγάζουν καινούργια καταπράσινα κλαδιά... Ήταν η καλοκαιρία που είχε παραταθεί που τα είχε ζωντανέψει ξερά όπως είχαν γίνει μετά από τον καλοκαιρινό καύσωνα που δεν τον άντεξαν.
Ο ουρανός ήταν γαλάζιος με διάσπαρτα ανάρια σύννεφα που αργοταξίδευαν υπενθυμίζοντας μας πως είμαστε κάτω από αυτό τον θεόρατο θόλο μαζί μ' όλα όσα κρύβονται μέσα του - να πω και όλους; Ίσως... μπορεί -σε κάποιους άλλους τόπους, άγνωστους σ' εμάς εδώ στη γη να υπάρχουν- απρόσιτοι σ' εμάς εδώ κάτω γιατί δεν γνωρίζουμε παρά μόνο τις τρεις έστω τις πέντε διαστάσεις... μαζί με όσα βρίσκονται γύρω μας και μοιάζουν κι αυτά απρόσιτα...


Από το Δημαρχείο ήμουν περαστική... επ' ευκαιρία μπήκα μέσα να δω τι γίνεται... και ρώτησα και για την εκλογή του προέδρου - αν ξέρουνε που θα γίνει η ψηφορφορία... "Εννοείς για τον Βενιζέλο;" ήταν η ερώτηση. "Άύριο θα μάθω και θα σου πω..." "Γιατί λες Βενιζέλο και όχι Παπανδρέου;" του λέω... "Εντάξει, είναι γιατί θα μιλήσει το απόγευμα κάπου εδώ..."
Τέλος πάντων ήταν μια ευχάριστη συνομιλία γιατί αισθανόταν κανείς πως συμμετέχει σε κάτι - και δη πολύ σημαντικό. Και τα δυο πρόσωπα -τα τρία με τον Σκανδαλίδη η αλήθεια είναι πως είναι πολύ ενδιαφέροντα -τουλάχιστον από μακριά, το καθένα για διαφορετικούς λόγους έτσι όπως βγαίνουν από την TV, τις συνεντεύξεις, τις δηλώσεις, απ' ό,τι φθάνει σε μας από τον πυρετώδη αχό των πολιτικών συνεδιάσεων έν έτει '07...
To να συμμετέχει κανείς σε αυτό, το να ασχολείται με αυτό το δίλημμα, έχει μια θετική, πολύ μεγάλη σημασία: - να κάνεις δηλαδή μια επιλογή που θα αποβεί κρίσιμη... Τα αρνητικά έχουν γραφτεί και ειπωθεί και από μέσα και απ' έξω. Αλλά δεν μένω σ' αυτά.
Είναι ευχάριστο να ψηφίζεις - είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας - να ερωτάσαι, ν' αποφασίζεις... - κάτι που γίνεται όλο και πιο σπάνιο μέσα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα (και ονομάζεται: κρίση της δημοκρατίας μέσα στον καπιταλισμό) μοιάζοντας κι αυτό απρόσιτο.
εικόνα Α΄ πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις