Tequila

Viva Mexico!

Μεξικάνικο καπέλο τύπου Sombrero

Η Τεκίλα είναι το εθνικό ποτό του Μεξικού. Σε κάθε διαφήμιση του προϊόντος αυτού θα δεις Μεξικάνους με τα χαρακτηριστικά ψάθινα καπέλα και το πόντσο είδος μπέρτας πολύχρωμης να κάθονται στον ήλιο πίνοντας τεκίλα!


The Champs - Tequila! - ν.10 στο Top-10 πωλήσεις: 1 εκ.

Το χαρακτηριστικό της εμφιάλωσης του είναι ένα σκουλήκι που βρίσκεται στον πάτο του μπουκαλιού. Όσο κι αν συχαίνεσαι το σκουλήκι ο πειρασμός είναι μεγάλος να δοκιμάσεις αυτό το έθνικ ποτό που μπαίνει ως συστατικό πολλών κοκτέιλς.

see video LATimes - 28/01/08

Ένα από αυτά είναι η περίφημη Margarita σε δύο εκδοχές: frozen και απλό κοκτέιλ. Περιλαμβάνει το πρώτο: τεκίλα, τζιν, λεμονάδα εν είδη γρανίτας και φτιάχνεται σε ειδικό μηχάνημα παρασκευής λεμονιού, το δεύτερο: τεκίλα, τζιν, πάγο, λάιμ. Και στα δύο ποτά το χείλος του ποτηριού είναι βουτηγμένο σε αλάτι.

🍹 Στο έργο "Ξεφάντωμα στο Μεξικό" όπου πρωταγωνιστούσε ο Elvis, πλήθος Μεξικανών με τα καπέλα αυτά αποτελούσαν την ορχήστρα στο κέντρο όπου εκείνος τραγουδούσε. Πολύ διασκεδαστική εικόνα να τους βλέπεις καθώς οι ήχοι από το χαρακτηριστικό τραγούδι του έργου γέμιζαν την οθόνη.

Σε μια στροφή του τραγουδιού λέει ο Έλβις "Αν μου δάνειζες ένα δολάριο θα μπορούσα να βάλω βενζίνη και να πάμε βόλτα!" Δεν πληρωνόταν καλά ή χαλούσε πολλά χρήματα για το ντύσιμο του και δεν του περίσσευαν... Φοβερό ντύσιμο πάντως πολύ κομψός πάντα...


Richard Thorpe: Fun in Acapulco - Elvis Presley (1963)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης