Κοτόπουλο στο τηγάνι

Κοτόπουλο στο τηγάνι
Μερίδες 4
Με υλικά στην κουζίνα, με τα αρώματα της ελληνικής γης - ντομάτες, ελιές, λεμόνια, ρίγανη, είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε ένα δυνατό φαγητό σε κάθε στιγμή. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή και φασολάκια, πίτες ολικής άλεσης.
Κοτόπουλο στο τηγάνι

Υλικά:
  • 1/2 κιλό στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. λάδι ελιάς
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου σε φέτες
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλ. ζωμός από 1 κύβο ζωμός κοτόπουλο
  • 1/4 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γλ. τριμμένη ρίγανη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση: Αφαιρούμε όλη τη πέτσα απ' το κοτόπουλο. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε αντικολητικό τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά γυρνώντας για να πάει παντού. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε το κοτόπουλο, τοποθετούμε την πιπεριά και το σκόρδο ψήνοντας για 3-3 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το κοτόπουλο, και ψήνουμε σκεπασμένα για περίπου μισή ώρα ή ώσπου το κοτόπουλο να μην είναι ροζ στο κέντρο ελέγχοντας το με μια οδοντογλυφίδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις