Δίαιτες

Τελευταία ήπια πολλά fredocino, moccacino, frapuccino κλπ. - όλα ήταν άθλια - ακόμη και κάποιο του Starbukcs... Όλο παγάκια, λίγος καφές... Καταλήγω πως το καλίτερο είναι του Μέγα στο Ελληνικό, του Γρηγόρη το coffee-right. Ωστόσο γεγονός πως αυτά τα ροφήματα και παχαίνουν και χρεώνονται πολύ ακριβά. Δεν υπάρχει λόγος να είναι η τιμή πάνω από τα 4 ευρώ. Το μείγμα υπάρχει έτοιμο και το ανακατεύουν με γάλα και θρυμματισμένα παγάκια.

Έτσι αγόρασα ένα βάζο από τον Σκλαβενίτη σοκολάτα με άρωμα καραμέλας αλλά δεν πέτυχε μάλλον θα χρειαζόταν λίγη ζάχαρη. Τέλος πάντων σημασία έχει πως είναι ανθυγειϊνά όλα όσα δίνουμε στον οργανισμό μας. Μπιφτέκια έτοιμα, τσιπς, σάλτσες, παγωτά, γλυκά. Πας να φας έξω σ' ένα σουβλατζίδικο ας πούμε που το έχουν διαμορφώσει σε δήθεν παραδοσιακό προσθέτοντας κάποια πίτες ας πούμε παραδοσιακές με μαύρο αλεύρι και οι τιμές είναι ανεβασμένες για τις πίτες και μόνο και για τις σπιτικές τηγανιτές πατάτες.

Αφ' ενός λοιπόν ανθυγειϊνή τροφή αφ' ετέρου ακριβά. Έτσι αποφάσισα να μην τρώω έξω ή αν φάω το μισό φαγητό να το παίρνω σπίτι μου για την επομένη γιατί πως να φορτωθείς τόσες θερμίδες σε μια βραδιά - έχοντας φάει και κατά τη διάρκεια της μέρας κάτι τις. Α! λέω, τώρα θα πηγαίνουμε απλά για ποτό. Μια μαργαρίτα, ένα μοχίτο, ότι πρέπει. Ας είναι ψιλοακρβά αλλά τουλάχιστον αν τα πιεις σε κάποιο δοκιμασμένο εστιατόριο αξίζουν.

Στο μεταξύ η ζυγαριά είναι καθηλωμένη. Έτσι κανείς πρέπει να σκέφτεται τι τρώει και πόσο τρώει. Το σημερινό φαγητό που προσφέρεται έξω είναι και άνοστο και παχυντικό. Κυρίως ακριβό. Γίναμε μια χώρα που σε λίγο δεν θα τολμάς να μπεις σε εστιατόριο λόγω ακρίβειας κυρίως αλλά και λόγω μη σωστού φαγητού. Τα μόνα που μείνανε ανέπαφα από τον δήθεν μοντερνισμό των πιάτων είναι κάτι παλιές γνωστές ταβέρνες της εκόαστοτε περιοχής του καθενός μας αλλά και 'κει είναι κάπως βαρετά. Τα υπόλοιπα πλην εξαιρέσεων είναι περίπου χάλια.

Έτσι το μόνο που απομένει είναι η Δίαιτα. Και δεν ξοδεύεις και αδυνατίζεις. Στο μεταξύ μια ματιά στο άρθρο του Π. Κοέλο με σχετικό θέμα τις δίαιτες θα τονώσει το ηθικό κάποιου απογοητευμένου από τα σημερινά εστιατόρια, από την ποιότητα των προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπόθεση Τοπαλούδη

Πολεοδομικές Αναβαθμίσεις

Σαπωνοποιία Παπουτσάνης