Η πτώση, Albert Camus

Albert Camus - La Chute
Albert Camus - Η Πτώση
Αλμπέρ Καμύ, Η Πτώση - Καστανιώτης, Εικοστός Αιώνας

Τελικό παράλογο συμπέρασμα είναι πως ο άνθρωπος ελπίζοντας πάντα, θα θέτει  αιωνίως ερωτήματα, αντιμέτωπος με ένα σιωπηλό πάντα σύμπαν —Albert Camus
Ο Ζαν-Μπατίστ-Κλαμάνς είναι ένας "ήρωας της εποχής μας": η εξυπνάδα του να στέκεται πάντα στη "σωστή" πλευρά της ζωής τον κάνει έναν άντρα ικανοποιημένο από τον εαυτό του, έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί την υποκρισία για να αρέσει στους άλλους. Μέχρι που μια νύχτα ακούει μια άγνωστή του γυναίκα να πέφτει στα νερά ενός ποταμού.
Αυτός ο τόσο καλός, ο τόσο ελεήμων, ο τόσο συμφιλιωμένος με την "σωστή", ανθρώπινη συμπεριφορά, δεν θα τη βοηθήσει και...

Σημείωση Ο Αλμπέρ Καμύ (γεν. Αλγερία 1913) πέθανε 47 ετών στις 4/1/60, σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στη πόλη Βιλμπλεβέν (Villeblevin) της Γαλλίας. Στο ίδιο δυστύχημα σκοτώθηκε και ο εκδότης του Μισέλ Γκαλιμάρ που οδηγούσε το αυτοκίνητο. Είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1957 για το δοκίμιο του "Συλλογισμοί πάνω στο ζήτημα της Γκιγιοτίνας" - (Réflexions Sur la Guillotine) με την αιτιολογία της σημαντικής συμβολής του βιβλίου αυτού πάνω στο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παγκοσμίως γνωστός έγινε με το βιβλίο του "Ο Ξένος" (1942) - (L' Etranger), δοκιμιακού χαρακτήρα έργο που συνετάχθη εκ του θέματος του στη σχολή (κίνημα) του Υπαρξισμού - που πρώτος θεμελίωσε ο Ζαν Πωλ Σαρτρ. Άλλα έργα "Η Παρεξήγηση", "Η Πτώση", "Η Πανούκλα"
"La Chute" - Albert Camus

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπόθεση Τοπαλούδη

Πολεοδομικές Αναβαθμίσεις

Σαπωνοποιία Παπουτσάνης