Ποτοποιία Βαντάνα

Ποτοποιία Βαντάνα - Oίκος ιδρυθείς το 1904 Πάτρα.

Τεντούρα - το φημισμένο ηδύποτο της Πάτρας. Η ονομασία προέρχεται από τις teintures alcooliques και tintura δηλ. εκχυλίσματα αρωματικών υλικών σε οινόπνευμα, ώστε να αναδειχθεί και να σταθεροποιηθεί το άρωμά τους. Στην Πάτρα, σημαντικό λιμάνι, ναυτικά πύλη προς τη δύση, δυο αιώνες πριν ναυτικοί μεταφέρουν αρωματικά βότανα και μπαχαρικά από την Ανατολή. Πατρινοί χημικοί και ποτοποιοί ανακαλύπτουν απίθανες γεύσεις δημιουργώντας παράδοση.

Το 1904 ο Παναγιώτης Βαντάνας ιδρύει την ομώνυμη ποτοποιία στο Μαρκάτο της Πάτρας. Όλοι απολαμβάνουν την ποιότητα των ποτών του και τη τεντούρα που τότε ονομαζόταν μοσχοβολήθρα. Το 1950 δημιουργεί μια εξαιρετική συνταγή τεντούρας για ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αυτό το ηδύποτο από εκχύλισμα κανέλας, γαρίφαλου σε τόνους μοσχοκάρυδου με απαλή παρουσία εσπεριδοειδών, πίνεται μετά από το φαγητό έχει ελαφρώ χωνευτικές ιδιότητες και πίνεται σε 6-12οc. Σκέτη ή με θρυμματισμένο πάγο, με σόδια ή τόνικ, με κρέμα γάλακτος και τριμμένη κανέλα ή μοσχοκάρυδο, σε κοκτέιλς με brandy ή σκούρο ρούμι.
Λίγες σταγόνες στον καφέ ή στο τσάι ομορφαίνουν την αίσθηση. Συνοδεύεται με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς με λουκουμάδες ή γλυκίσματα σοκολάτας.
Στη γαστρονομία αναδεικνύει νέους συνδιασμούς γεύσεων για συνταγές με κρέας, κυνήγι ή στη γέμιση των πουλερικών.

Συνταγες για κοκτειλς
Tentura cappucino: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε σε ποτήρι με δύο δόσεις τεντούρα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και μοσχοκάρυδο.
West Port: Αναμειγνύουμε 1δόση τεντούρα, 3δόσεις σκούρο ρούμι προσθέτοντας προαιρετικά πάγο.
Vantana classic: 1 δόση τεντούρα 2 δόσεις raisin brandy 5 αστέρων Vantana.
Emotion: 1 δόση τεντούρα, 1 δόση raisin brandy 5, 1 δόση σκούρο ρούμι, 1/2 amaretto Vantana, αναμειγνύουμε προσθέτοντας προαιρετκά πάγο.

Τεντούρα Βαντάνα - παραγωγή εμφιάλωση ποτοποιία, αποσταγματοποιία Τζούδας Γ. & Π. 14ο χλμ. Πατρών Τριπόλεως. http://www.tentura-vantana.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπόθεση Τοπαλούδη

Πολεοδομικές Αναβαθμίσεις

Σαπωνοποιία Παπουτσάνης