Dubrovnik - Dubravka Cafe Terrace

Dubrovnik - Το πετράδι των Δαλματικών ακτών

Τι να πρωτοπείς για το Dubrovnik — έχει μακραίωνη ιστορία. Πλήθος οι τουρίστες πάντα. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η υπέροχη θέα στα γαλάζια νερά της μεγάλης Αδριατικής θάλασσας.
Πόλη μέσα στο top-10 των προτιμήσεων των τουριστών - ανάμεσα στο Παρίσι, Βενετία, τη δική μας Σαντορίνη! εντυπωσιάζει με την αρμονική συνύπαρξη του χθες με το σήμερα. Στους κεντρικούς δρόμους τη παλιάς Μεσαιωνικής πόλης πλήθος τα μαγαζιά, εστιατόρια, ακόμη και παζάρι!

Το παζάρι ήταν πολύβουο, πλήθος αγόραζε κι άλλο που διαλαλούσε την πραμάτεια... Καταπληκτικά ξερά σύκα, γκράπες όλων των ειδών ως και χαμομηλιού!, κρυστάλλινα μικροαντικείμενα, κοσμήματα κι όλα αυτά μέσα στην παλιά Μεσαιωνική πόλη με το Κάστρο με την πύλη με τους Κροάτες Μεσαιωνικούς φρουρούς της.

Το Dubrovnik καταστράφηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από τους Σέρβους το 1991 όμως σήμερα τίποτε δεν μαρτυρεί την καταστροφή παρά οι τρύπες στους πέτρινους τοίχους των παλιών οικημάτων μέσα στη Μεσαιωνική πόλη.
Οι Κροάτες, ευγενικοί και φιλόξενοι τιμούν την πόλη αυτή - το γνωστότερο θέρετρο των Δαλματικών ακτών - στολίδι και καμάρι της Αδριατικής θάλασσας.
Το Dubravka Café έχει μοναδική θέα - τα χρώματα παίζουν με τις αναλαμπές του φωτός μέσα στις πράσινες συστάδες των δένδρων, το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.

Εκεί στην ταράτσα του στην είσοδο των τειχών της Μεσαιωνικής πολύπαθης πόλης αισθάνεσαι πως τίποτε δεν μπορεί να σπιλώσει το Ανθρώπινο Μεγαλείο σαν ενώνεται μ' εκείνο μιας εκρηκτικής, εκθαμβωτικής Φύσης. Τα έργα των Ανθρώπων ισχυρά πάντα, υπερισχύουν με την επικράτηση του Ωραίου και τον αφανισμό της Ασχημιας γιατί το Ωραίο ισοδυναμεί με τη Ζωή που επιμένει να προασπίζει τον εαυτό της και πάντα να νικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ