Lido, Βενετία

Lido - Venice
Από τις ωραιότερες πλαζ της Ευρώπης, το Lido υποδέχεται τον επισκέπτη μέσα από το πράσινο των δενδροστοιχιών του και το γαλάζιο της αχνής, ακύμαντης θάλασσας του.

Mε την αμμώδη παραλία του, γεμάτη λουόμενους το καλοκαίρι, που ξαπλωμένοι στις αναπαυτικές σεζ-λογκ τους κάτω από τις ομπρέλλες τους απολαμβάνουν την ηρεμία και τη μεγαλοπρέπεια του τοπίου, εν μέσω των παλιών ξενοδοχείων με τους περίτεχνους κήπους και των βαπορέττο —καθώς διασχίζουν ασταμάτητα τα ακύμαντα νερά της λιμνοθάλασσας να περνούν συνέχεια μπρος στα μάτια τους μια σκηνή θαρρείς βγαλμένη από το έργο "Ο Ταλαντούχος κος Ρίπλευ"...

Στο Λίντο γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με προεξάρχουσα τη Μόστρα της Βενετίας όπου κατ' έτος συρρέουν πλήθος καλλιτεχνών, κριτικών κινηματογράφου για να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στην ονομαστή λουτρόπολη, στο Lido Veneto!

Η παραλία είναι πάντα γεμάτη το καλοκαίρι απ' τους Βενετούς που κάνουν τα μπάνια τους αλλά κι από πλήθος τουριστών, που μεταξύ των αξιοθέατων της λιμνοθάλασσας που περιλαμβάνουν και τα νησιά Murano, Burano, το νησί όπου είναι θαμμένος ο Ezra Paound εξέχουσα θέση κατέχει και το Lido —ονομαστή λουτρόπολη, όπου απ' τις αρχές του αιώνα συνέρρεαν πλήθος διασήμων και μη, για να επισκεφθούν τη Βενετία —προτιμώντας ως διαμονή τους το Λίντο, εκείνοι που πρωτίστως αποζητούσαν ηρεμία και ξεκούραση δίπλα στις ειδυλλιακές παραλίες του.

Το Λίντο, γνωστό κι απ' το πολυτελές του ξενοδοχείο "Hotel des Bains" όπου και γυρίστηκαν σκηνές απ' το περίφημο έργο του Λουκίνο Βισκόντι "Θάνατος στη Βενετία info imdb". Εκεί διέμενε ο Τόμας Μαν κατά τη συγγραφή του βιβλίου του. 📚📚

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ