Bob Marley: Κουκίδα μακρινή στην άμμο της Καραϊβικής

Bob Marley
Bob Marley - Statue - Kingston - Jamaica.jpg
By Avda - Own work,
CC BY-SA 3.0, Link

Bob Marley: St Ann Jamaica 1944 - Miami Florida 1981 (37)

O Τζαμαϊκανός αυτός τραγουδιστής, ένας εκ των κύριων εκπροσώπωνουσικής reggae, γαλούχησε με τη μουσική και τη παρουσία του δυο ολόκληρε γενιές - εκείνες των 70s και 80s. Ρυθμός, μελωδία, στίχοι πολιτικοποιημένοι που προσδοκούσαν σε μια γενιά που θα 'ρχόταν και θα συμφιλίωνε όλες τις αντιθέσεις των ανθρώπων. Μια γενιά όπου δε θα υπήρχε ο διαχωρισμός: Λευκοί - μαύροι, πλούσιοι - φτωχοί, βίλλες - φαβέλες, δεξιοί - αριστεροί, γηγενείς - μετανάστες, κοκ. Όλοι θα ήταν άνθρωποι πρώτα απ' όλα που θα χαίρονταν τον ήλιο τη θάλασσα τον αέρα της γης - χωρίς μίση, πολέμους, διακρίσεις, ανισότητες που σοκάρουν: Ρακένδυτοι, άστεγοι, άρρωστοι στα ράντζα, τοξικαμανείς, τρελοί που παραμιλούν στους δρόμους, μετανάστες στα φανάρια, ζητιάνοι κοκ.

Οικία Bob Marley - Nine Mile, Jamaica

Αντ' αυτού όμως προέκυψε ο οικονομικός πόλεμος που θα επιδεινώνει ολοένα τα παραπάνω φαινόμενα τείνοντας να καθυποτάξει όλους τους ανθρώπους κάτω από μια αδυσώπητη παγκόσμια οικονομική εξουσία, όπου τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα - που απολάμβαναν μέχρι πρό τινος μια σχετική ευημερία, θ' αρχίσουν να τη χάνουν. Στόχος αρχικός: Οι αδύναμοι της Οικονομίας.

Στη νέα τάξη αυτή καλό θα είναι όλοι οι άνθρωποι να υποταχτούν, γιατί αλλιώς επαπειλούνται με μια βίαιη χρονικά ισοπέδωση που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη εξαθλίωση και αποστέρηση όλων των κατακτημένων δικαιωμάτων. Αντί για ισονομία και ισότητα η πλήρης ισοπέδωση: Όλοι θα εξαθλιώνονται - όσο φυσικά δεν θα υποτάσσονται στους κανόνες - διαταγές της. Η νέα τάξη θα ελέγχει όλες τις χώρες "που ασθενούν" με ενδιαφέρουσες γι' αυτήν πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς και τους ανθρώπους που στο μεταξύ θα έχει καταστήσει απόλυτους υπηρέτες των συμφερόντων της.
Μια νέα "κουτσουρεμένη" ευημερία και τάξη θα αποκτηθεί μετά από τη σταδιακή "συμμόρφωση" όλων, υπό τις διαταγές της απρόσωπης παγκόσμιας εξουσίας των Τραπεζών και δη των Αγορών. Ο Bob Marley και το μήνυμα του θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον ορίζοντα των ανθρώπων που θα ζητούν χωρίς να λαμβάνουν - παρά το ελάχιστο ή το κανένα (τίποτα) —έως ότου γίνει μια μακρινή κουκίδα στην άσπρη σα ζάχαρη άμμο της μακρινής Καραϊβικής.


Video: I shot the sheriff but I didn't shoot no deputy | Bob Marley Official Site

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ