Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα



Στη συνέντευξη που έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους κ.κ. Αναγνωστάκη και Χασαπόπουλο, στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο" έσπασε το νήμα: Βγήκε μπροστά, μ' όλο του το σθένος και διέρρηξε τους δεσμούς με το παρελθόν.
"Κάναμε λάθη κι εγώ μαζί με όλους", καταδίκασε τη πολιτική της υποτέλειας στους Γερμανούς εταίρους και τόνισε πως μ' αυτή τη πολιτική, η χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια οδηγείται σε τέλμα που θα το πληρώνουν οι νέες γενιές για πολύ καιρό... "Χρειάζεται μια νέα εκκίνηση, με νέες πολιτικές". "Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα απ' τα αδιέξοδα μέσα σε μια 5ετία" τόνισε. "Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα" είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του εννοώντας, ενώ τα προβλήματα ολοένα και συσσωρεύονται.
"Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λάθη". "Σήμερα το ΠαΣοΚ έχει χάσει την επαφή του με το λαό. Αλλά και την αξιοπιστία του στο εξωτερικό".

Από τα υψηλότερα στελέχη της Κυβέρνησης, υπουργός Ανάπτυξης σήμερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αγωνίζεται για τη προσέλευση επενδυτών, σ' ένα κλίμα ιδιαίτερα ασφυκτικό. Αυτό δεν τον εμποδίζει να βλέπει στο μέλλον, στην ανατροπή ενός ζοφερού Σήμερα.
Σε τρεις μήνες θα γίνουν εκλογές. Ξέρει πως πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη, να κερδηθεί μια μάχη που διαγράφεται εκ των προτέρων χαμένη ιδιαίτερα σκληρή και μάλιστα γι' αυτούς που δεν έφταιξαν και σε τίποτα!. Πιστεύει πως είναι δυνατόν να ανατραπεί το κλίμα αυτό. Η λύση που παρουσίασε στην εκπομπή του Μέγκα "Σαββατοκύριακο", είναι με μια νέα ηγεσία, ένα νέο ξεκίνημα, απαλλαγμένο απ' τις αγκυλώσεις της υποτέλειας προς τις ξένες επεμβάσεις μέσω Μνημονίων και πάσης φύσεως "αρρωστημένων" εξαρτήσεων, η μάχη με το Αύριο μπορεί να κερδηθεί.

Φεύγοντας μπροστά κάποιος, σπάζοντας τα δεσμά με το χθες που οδήγησε σε αδιέξοδα με την επιδείνωση της κάθε μέρας, περισσότερο απ' τη προηγούμενη, μοιάζει να μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Ποιος μπορεί να περιμένει φως σ' ένα τούνελ που διαφαίνεται τόσο μακρύ - καθώς ολοένα τονίζεται πως θα διαρκέσει τουλάχιστον δέκα χρόνια, πιστεύοντας πως έτσι θα σωθεί; Σίγουρα ένα τον ενδιαφέρει να το έχει σίγουρο: Να μη χάσει τη καρέκλα του!

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν ανήκει σ' αυτούς. Τραβάει μπροστά, κλωτσώντας τη καρέκλα. Στέκεται στο Μέλλον ενώπιος ενωπίω κι όχι μετά από μια 10ετία. Ξέρει καλά πως το Μέλλον δεν μπορεί να περιμένει άλλο με τόσα προβλήματα - μια ανεργία που καλπάζει και αγγίζει το 50%, με νέα χαράτσια, κλειστά καταστήματα, συρρίκνωση όλων των εισοδημάτων, τάση φυγής των νέων (7 στους 10 θέλουν να φύγουν απ' τη χώρα), μια δυσαρέσκεια ολοένα να αυξάνεται καθώς σε λίγο το διαβόητο σκληρό ευρώ, θα είναι ένα νόμισμα για τους λίγους και όχι για τους πολλούς ως όφειλε να ήταν μέσα σε μια Ευρώπη των Λαών, της Ευμάρειας και της Προόδου.
Web-Site Μιχάλης Χρυσοχοίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ