Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Με άρθρο της στην γαλλική εφημερίδα Liberation η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, τονίζοντας πως δεν αποτελεί μονόδρομο.

Η πρώην υπουργός επισημαίνει ότι παρά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα τα οποία απορυθμίζουν τόσο την κοινωνία όσο και το πολιτικό σύστημα του τόπου, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος απομείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της κ. Κατσέλη:

Το όποιο θετικό αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup για απομείωση του ελληνικού χρέους σε ποσοστό της τάξης του 53,5% υπονομεύεται από τους όρους που συνοδεύουν το νέο Μνημόνιο. Οι όροι αυτοί στερούνται οικονομικής και πολιτικής λογικής. Αποσταθεροποιούν ακόμη περισσότερο την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική και υπονομεύουν τη δημοκρατία.

Τα σκληρά και δυσβάστακτα, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μέτρα που επιβάλλονται ενισχύουν επικίνδυνα την υφεσιακή διολίσθηση στην ελληνική οικονομία και διογκώνουν την ανεργία. Με συντηρητικές εκτιμήσεις η ύφεση το 2012 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 7-8% καθώς η απότομη οριζόντια μείωση των εισοδημάτων από τη μισθωτή εργασία θα μειώσει το ΑΕΠ κατά 8 δισ. Ευρώ. Η δημοσιονομική εξυγίανση θα συναντήσει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια. Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διευρυνθεί λόγω, τόσο της μείωσης των εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών, όσο και της διόγκωσης των δαπανών για επιδόματα ανεργίας και κοινωνικές παροχές.
συνέχεια άρθρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ