Αρτοποιία Τσατσαρωνάκη

barley
Σιτάρι

Το 1948 ιδρύθηκε στον Πλάτανο Χανίων ένας μικρός φούρνος από τον Χαρίτο Τσατσαρωνάκη, ο οποίος έδωσε την εμπορική ονομασία «το Μάννα» στην επιχείρηση.
Τα πρώτα χρόνια η επιχείρηση αυτή κάλυπτε τις ανάγκες του Πλατάνου και των γύρω χωριών σε ψωμί, μέχρι που μπήκε στην επιχείρηση ο γιος του Νίκος, ο οποίος είχε και την ιδέα της παραγωγής του κριθαρένιου παξιμαδιού. Ξεκίνησε το 1963 σιγά-σιγά στην περιοχή των Χανίων και μετά σε δύο καταστήματα στην Αθήνα, την πώληση κριθαρένιων παξιμαδιών.

Το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας της δεκαετίας του ‘60, ήταν να μάθει ο κόσμος τι είναι το κρητικό παξιμάδι. Ακολούθησε η ραγδαία ανάπτυξη των πωλήσεων και κατά συνέπεια της επιχείρησης, η οποία μετά από τέσσερις διαδοχικές επεκτάσεις, μετέτρεψε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις σε μια μεγάλη μονάδα παραγωγής αρτοσκευασμάτων, που καλύπτουν ένα χώρο περίπου 5.000 τ.μ., με τέσσερις γραμμές παραγωγής όπου παράγονται 35 διαφορετικά προϊόντα.

Oι εγκαταστάσεις παραμένουν στο χωριό απ' όπου ξεκίνησε η εταιρεία, στηρίζοντας έτσι τον τοπικό και ποιοτικό χαρακτήρα της, αλλά και υπενθυμίζοντάς μας ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε.

Αρτοποιία Τσατσαρωνάκης Α.Ε.Β.Ε. - "the Manna" Πλάτανος, Χανιά Κρήτη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ