Σκληρό Μου Αγόρι - Μια Ιταλίδα Απ᾽την Κυψέλη

Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη 1968
Τίτλος: Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Πρωταγωνιστούν Αλέκος Αλεξανδράκης (Αντώνης) Μάρω Κοντού (Μπιάνκα), Κατερίνα Γιουλάκη (Τούλα), Γιάννης Βογιατζής (Πολυκράτης), Αθηνόδωρος Προύσαλης.
Έτος: 1968
Είδος: Κωμωδία
Μουσική: Νίκος Μαμαγκάκης
Διάρκεια: 111
Σενάριο: Ντίνος Δημόπουλος
Από το ομώνυμο θεατρικό έργο των Νίκου Τσιφόρου, Πολύβιου Βασιλειάδη.
Παραγωγή: Finos Film

Η 10ετία του 1960 υπήρξε εποχή ξενομανίας. Ιδιαίτερα καθώς η γειτονική Ιταλία υπήρξε πόλος έλξης,για τους Έλληνες φοιτητές. Ενδεικτικά —η ιταλική μόδα (Emilio Puzzi), κουζίνα (spaghetti Napoletana, risotto ala Milanese), κουλτούρα (Dino Risi, Elio Petri, Alberto Moravia) επίσης.

Υπόθεση: Εν αντιθέσει με το ρητό της λαϊκής σοφίας "παπούτσι απ' τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο", η Τούλα, πλούσια αυστηρή αδελφή του Αντώνη, θέλει να τον παντρέψει οπωσδήποτε με ξένη. Έτσι αυτός αναγκάζεται όταν επιστρέφει από τις σπουδές του στην Ιταλία σπίτι του, να παρουσιάσει την Ελληνίδα γυναίκα του σαν Ιταλίδα για να ευχαριστήσει την αδελφή του. Στην αρχή γίνεται πιστευτός και όλοι θαυμάζουν την Μπιάνκα, την "μοντέρνα Ιταλίδα" γυναίκα του. Έως ότου βέβαια να αποκαλυφθεί η αλήθεια...

Το έργο σηματοδότησε μια προσωπική επιτυχία της Μάρως Κοντού. Αξίζει να σημειωθεί πως η εξαίρετη μουσική του Νίκου Μαμαγκάκη υπήρξε συντελεστής επιτυχίας της ταινίας εκτός φυσικά από την ερμηνεία του πρώτου ζευγαριού Αλεξανδράκης - Κοντού, αλλά και του δευτέρου Γιουλάκη - Βογιατζής.
Χωρίς φυσικά να μη μνημονευθεί η ερμηνεία όλων των υπολοίπων συντελεστών της ταινίας - ηθοποιών, τεχνικών κλπ. η παρουσίαση της ταινίας θα ήταν ελλιπής.
Φωτό Α΄αρχική πηγή finosfilm.com - Φωτό Β΄imdb.com Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη
Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη - σκηνή με τον "μάγκα" Αθηνόδωρο Προύσαλη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπόθεση Τοπαλούδη

Πολεοδομικές Αναβαθμίσεις

Σαπωνοποιία Παπουτσάνης