Wyndham Grand - Ένα νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα

To Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.
Wyndham Grand
Τώρα η μεγαλύτερη εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στη χώρα μας
Το κύριο ατού της Πλατείας Καραϊσκάκη είναι ότι η δόμηση γύρω της είναι αραιή καθώς και η κίνηση κάπως λιγότερη, από την άνωθεν της κοντινή πλατεία Ομονοίας. Η πλατεία τώρα -εκτός από την ξενοδοχειακή φίρμα Stanley, απέκτησε στη θέση του για καιρό κλειστού ξενοδοχείου Athens Imperial, τη φίρμα Wyndham, μια ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων! Το παλιό - ανακαινισθέν κτίριο με την ονομασία Wyndham Grand, με κυρίαρχο ένα κάπως Νεοϋορκέζικο αρχιτεκτονικό ύφος, δεσπόζει σ' αυτή τη μεγάλη πλατεία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πλατεία Ομονοίας σε απόσταση αργής πεζοπορίας, ενός τετάρτου το πολύ.
Η γύρω περιοχή ονομάζεται Μεταξουργείο που σήμερα διαθέτει μοντέρνου στιλ επιχειρήσεις αναψυχής με τιμές από χαμηλές έως υψηλότερες. Αποτελεί συνέχεια του αστικού άξονα που αρχίζει από την Ομόνοια με ακτινωτές γειτονιές αυτές του Μεταξουργείου, Κεραμεικού, Γκαζιού, που φθάνει ως τον Βοτανικό - μια καθαρόαιμη urban - έως πριν ελάχιστο χρόνο υποβαθμισμένη περιοχή, με καινούργιες δυνατότητες αξιοποίησης σήμερα. Το ξενοδοχείο συντείνει λοιπόν, στην αναβάθμιση και οικονομική ανόρθωση της ευρύτερης περιοχής. Με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου του ομίλου, 🔰 του Wyndham Grand Athens στο Μεταξουργείο (που άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο) ο Τζεφ Μπαλότι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotel Group, αποκάλυψε ότι, σε συνεργασία με τη Zeus International, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την 1η Μαΐου δύο ξενοδοχεία στο Λουτράκι, το Wyndham Loutraki Poseidon Resort με δυναμικότητα 108 σουίτες (ορισμένες με ιδιωτικές πισίνες ή τζακούζι) και το Ramada Loutraki Poseidon Resort με δυναμικότητα 207 σουίτες και bungalows. Τη σκυτάλη θα πάρουν με το ξεκίνημα του 2018 το Wyndham Garden Attica Riviera (πρώην Aqua Mare) με 130 δωμάτια καθώς και το Ramada Plaza Attica Riviera (πρώην Mare Nostrum) με 352 δωμάτια, δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται στη Βραυρώνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλότι, «η νέα στρατηγική συνεργασία με τη Zeus International επεκτείνεται, με τα διαπιστευτήρια να έχουν δοθεί ήδη από τη λειτουργία του Wyndham Grand Athens με στόχο την όλο και μεγαλύτερη παρουσία των brands μας στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, η τεχνογνωσία της Zeus International στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των brands μας στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο».

Γενικότερα ο κ. Μπαλότι, ο οποίος έχει παρουσία στα τουριστικά δρώμενα της Ελλάδας από το 1995, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος από ποτέ για τις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας 🔰 ότι «δεν υπάρχει άλλη χώρα πιο... συνδεδεμένη με το τουριστικό προϊόν από την Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «μία στις πέντε θέσεις εργασίας στη χώρα συνδέεται με τον τομέα του τουρισμού».

Από την πλευρά του ο Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, σημείωσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επέκταση της συνεργασίας μας με τη Wyndham Hotel Group έχοντας στόχο να προσφέρουμε στα νέα ξενοδοχεία τις ίδιες hospitality υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπως στο Wyndham Grand Athens. Αυτή η στρατηγική συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας μας αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς πρόκειται να λειτουργήσει ως ορόσημο για μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα καθώς και για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης».

Το πλάνο (Project): Το συνολικό πλάνο του Wyndham Hotel Group -το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει 8.000 ξενοδοχεία (με 18 διαφορετικά brands ξενοδοχείων) και περισσότερα από 689.800 δωμάτια σε 75 χώρες- προβλέπει σε συνεργασία με τη Zeus την ανάπτυξη 20 ξενοδοχείων (η οποία αφορά σε ανακαινίσεις ή νέες κατασκευές) εντός της επόμενης 10ετίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, κυρίως στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, πληροφορίες θέλουν τον σχεδιασμό να αφορά στη δημιουργία τουλάχιστον 10 ξενοδοχείων σε εύρος πενταετίας, ενώ, εκτός της Αθήνας, εξετάζονται σημεία στην ηπειρωτική Ελλάδα
πηγή: ethnos.gr
🏨 Λεπτομέρειες:
  1. Το Wyndham Grand εδώ 
  2. The Stanley Hotel εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις