Ο Γίγας - Giant

Στην έρημο των πετρελαίων

O Γίγας (1957)

Αυτό το έργο το έχω σε DVD. Πολλές φορές ξαναείδα —την αρχή πάντα - είναι μεγάλο σε διάρκεια έργο (πάνω από τρεις ώρες!) και το βάζω για να δω την αρχή, τη σκηνή της γνωριμίας της Λέσλι με τον Μπρικ, για το εντυπωσιακό στιλ αφ' ενός των πρωταγωνιστών αφ' ετέρου του σπιτιού όπου διαδραματίζεται η σεκάνς.

Στη συνέχεια βάζω τη σκηνή της συνάντησης της Λέσλι με τον Τζετ. Η ανέμελη, cool φιγούρα του James Dean, καθώς κοιτάζει απ' το παράθυρο την άφιξη του ζευγαριού. Μετά πλησιάζοντας τους κοιτάζει τη Λέσλι με το ερευνητικό βλέμμα του "χαίρω πολύ κυρία!" καθώς τους συστήνει ο Μπρικ. Αυτό το έργο είναι μία saga της οικογένειας αυτής δηλαδή μια τοιχογραφία της αρχής και του τέλους της ιστορίας της.

Texas - Arizona

Γυρισμένο στα studios της Warner Bros, με γυρίσματα εκ του φυσικού και στη πόλη Μάρφα (Marfa, Texas) περιοχή της Arizona, διαδραματίζεται στο Τέξας, αναφερόμενο στη ζωή του ζεύγους Jordan και Leslie Benedict - ενός πάμπλουτου γαιοκτήμονα και εκτροφέα κοπαδιών του Τέξας. Είναι βασισμένο στο βιβλίο της Edna Ferber.
O Rock Hudson (Brick) και η Elizabeth Taylor (Leslie) δημιούργησαν ένα ωραίο, αγαπημένο ζευγάρι. Η κακομαθημένη Λέσλι γρήγορα προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή του ράντσου. Αιτία η αγάπη και αφοσίωση της στο σύζυγο της.


Παλιό Hollywood
Σκηνοθέτες
παλιού Hollywood

Το δίδαγμα είναι άκρως ρομαντικό: για τις ευτυχισμένες οικογένειες. Όμως η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο σκληρή από την πένα των συγγραφέων. Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες δεν ανταποκρίνονται στις εξιδανικεύσεις των σεναρίων του κινηματογράφου. Ειδικά οι πρωταγωνιστές και δη ο Ροκ Χάτσον (είναι γνωστή η ιδιαιτερότητα που τον κατέτρωγε και τον οδήγησε στο θάνατο) - αλλά στη ζωή το απρόβλεπτο είναι μέσα στο παιχνίδι και ποτέ δεν προβλέπεται!

Ο Γίγας - George Stevens 1957

Η Ταινία - Ο Γίγας


Elizabeth Taylor
Photo - Album
Giant ν. 4
  • Τίτλος: Giant (Ο Γίγας)
  • Σκηνοθεσία: George Stevens
  • Πρωταγωνιστούν: Elizabeth Taylor (1932-2011), Rock Hudson, James Dean
  • Έτος: 1957
  • Συγγραφεύς: Edna Ferber (βασισμένο)
  • Είδος: Δραματική
  • Διάρκεια: 201΄ (2 35΄) Σε δύο μέρη
  • Τιμητικές διακρίσεις: Όσκαρ σκηνοθεσίας George Stevens, καλύτερης ταινίας 1957, Ηθοποιίας Α΄ανδρικός ρόλος: James Dean

Αφορμή αυτού του post, υπήρξε το slide 18 (Arizona) από το άρθρο 50 τρόποι για να ταξιδέψεις σε 50 πολιτείες ̵καθώς αναφέρει την ονομαστή, παραδοσιακή πόλη Marfa του Τέξας, όπου υπήρξε και το ράντσο Reata, του πρωταγωνιστή Rock Hudson στην ταινία. Για να γυριστεί η ταινία η παραγωγή άδειασε την μικρή πόλη του Δ. Τέξας πριν 60 χρόνια. Σημειωτέον πως ο Τζέιμς Ντην σκοτώθηκε με το αυτοκίνητο του πριν την ολοκλήρωση της ταινίας και προς το τέλος τον αντικατέστησε κάποιος κομπάρσος που φρόντισαν να του μοιάζει.


George Stevens, 1957, Ο Γίγας (Giant)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ