Κούβα - Το Κελάρι του Κέντρου

Havana Cuba - The geniune Cuban Mojito - Bienvenido a la Habana!

La Bodeguita del Medio - HavanaBodeguita del Medio

Καλώς ήρθατε στο "Κελάρι του Κέντρου" (Bodeguita del Medio), το μέρος όπου γεννήθηκε το Mojito! Τοποθετημένο στη καρδιά της Αβάνας αυτό το μικρό μπαρ δημιουργεί το διάσημο κουβανέζικο κοκτέιλ εδώ και 10ετίες. Όποιος μπει στο μπαρ εντυπωσιάζεται αμέσως από τη μοναδική ζωντανή ατμόσφαιρα του. Το πρώτο πράγμα που σε αφήνει κατάπληκτο είναι οι τοίχοι του - καλυμμένοι με από τα χέρια των θαμώνων του διάσημων και μη, κορνίζες και αφίσες ανακαλούν χιλιάδες ιστορίες. Ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία.

Το Bodeguita del Medio άνοιξε τις πύλες του το 1942 και έγινε γρήγορα το επίκεντρο για όλα τα ανήσυχα καλλιτεχνικά πνεύματα της Αβάνας. Συγγραφείς, χορογράφοι, μουσικοί περιλαμβανομένων των Pablo Neruda, Gabriel Garcia Marquez συναντιώνταν εκεί αλλά ο πιο διάσημος τακτικός πελάτης του ήταν ο  Ernest Hemingway. Η χειρόγραφη επιγραφή του My Mojito in la Bodeguita είναι ακόμη ορατή στον τοίχο.

Το Mojito παραμένει αδιαμφισβήτητα το αστέρι του. πάντα φτιαγμένο με τον "χρυσό της Κούβας" το ρούμι "Havana Club" - κατ' ευθείαν βγαλμένο από το ξακουστό της ζαχαροκάλαμο.

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα Bodeguita del Medio θα μας μάθει πως δημιουργείται το Κουβανέζικο Mojito!

Συνταγή

Για ένα Mojito: 2 κουταλάκια ζάχαρη, μισό λάιμ, 2 φύλλα μέντας, δύο μέρη ανθρακούχο νερό (9 cl). Ανακινείστε καλά. Αδειάστε ένα μέρος Havana Club 3 χρόνων παλαιότητας (4,5 cl) 4 παγάκια (θρυμματισμένα). Ανακατέψτε καλά.


HAVANA, COCKTAIL CAPITAL Mojito!
Πηγή εικόνας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ