Ελευθερία! Αναπνοή! Ανάταση!

Μια ωραία μέρα...

Μια ωραία μέρα. Ο Απρίλης συνεχίζεται με θαυμάσια καλοκαιρία. Από αύριο μπαίνει η Μεγάλη Βδομάδα. Θα πάμε όλοι στην εκκλησία, θα τσουγκρίσουμε αυγά μετά την Ανάσταση. Το καλοκαίρι θ' αρχίσει να μας νεύει... Ας αφήσουμε πίσω όλη τη μιζέρια και το γκρίζο τοπίο που μας έκλεισε ασφυκτικά όλο τον χειμώνα. Ας αναπνεύσουμε! Μια εκδρομή προς Τρίπολη είναι μια ωραία ιδέα για να δούμε και λίγη αληθινή Ελλάδα!

Μας έχουν πια κατακλύσει τα ξενόφερτα "βλαχο-ιμιτασιόν" πρότυπα του εγχώριου σταρ-σύστεμ. Κάθε επιβολή είναι και καταναγκασμός. Γι΄αυτό ας επιλέξουμε Ελευθερία! Αναπνοή! Ανάταση!

Ας διαβάσουμε και κανένα βιβλίο.

Έγκλημα και Τιμωρία 1956
Έγκλημα και Τιμωρία - 1956
Έγκλημα και Τιμωρία Jean Gabin, Robert Hossein

Η Ελευθεροτυπία προσφέρει ωραιότατα βιβλία για τους αναγνώστες της. Ένα από αυτά το "Έγλημα και Τιμωρία" σε πολύ καλή μετάφραση του Σωτήρη Πατατζή.

🔖 Related

Έγκλημα και Τιμωρία


Περισσότερα για την ταινία εδώ

Αρχίζει ως εξής: Μια μέρα, πάρα πολύ ζεστή, στις αρχές του Ιουλίου, ένας νέος βγήκε το βράδυ απ' το δωματιάκι που είχε νοικιασμένο στο στενό δρομάκι Στολιάρνη, κατέβηκε τη σκάλα και αργά αργά, τράβηξε αναποφάσιστα κατά τη γέφυρα Κακούσκου.

Τα κατάφερε να μην τον τρακάρει στη σκάλα η σπιτονοικοκυρά του. Το δωμάτιο του ήταν στη σοφίτα ενός ψηλού σπιτιού, που είχε πέντε πατώματα κι έμοιαζε περισσότερο με ντουλάπι παρά με κατοικία. Ο νέος λεγόταν Ρασκόλνικωφ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης