BLOC-NOTES

 • Πρωϊνή TV

  • 19/2/'12 Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: - Εκπομπή Νετ ΣΚ: Το νέο Μνημόνιο δεν δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις κοινωνικής σταθερότητας. Η Βουλή ήταν το τελευταίο ανάχωμα για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της. Εγώ δεν λοξοκοιτάζω, είμαι πασοκ και θα εξακολουθήσω να είμαι. (Πρέπει να γίνει κατανοητό:) Το πασοκ θα εξακολουθήσει να συρρικνώνεται εαν δεν αποφασίζει ότι ανήκει στον Προοδευτικό Χώρο με το να παραμένει προσηλωμένο δια των αρχών του στις προοδευτικές σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης. Με τις αρχές και κανόνες της απλής Οικονομικής πολιτικής, βγαίνει η ανάγκη για ένα βιώσιμο πρόγραμμα. Εφεξής, (μπορούν ν' αλλάξουν) οι συσχετισμοί για μια ρεαλιστική βιώσιμη προσπάθεια - που δεν οδηγεί σ' ένα φαύλο κύκλο (σπιράλ θανάτου) -τους βρίσκεις, τους ακολουθείς και τους εφαρμόζεις.
  • 16/11/'10 Χρήστος Γιανναράς: (Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών) - καλεσμένος. Χρ. Γιανναράς: Υπάρχει διασπάθιση του κρατικού χρήματος εξωφρενική. Τους όρους του παιχνιδιού τους θέτει το πολιτικό σύστημα. Αν το πολιτικό σύστημα. είναι ρουσφετολογικό γίνεται και ο πολίτης.
   Πως θα σωθούμε από το ΔΝΤ. Αν δεν κάνουμε σωστές εκτιμήσεις. Το πρόβλημα δεν είναι η κοινωνία αλλά είναι το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Πρέπει να συνειδητοποίησουμε πως οι άνθρωποι που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Όταν ήθελαν ν' αλλάξουν τα πράγματα ξεσηκώνονταν ενώ τώρα κανείς δε βγήκε στο δρόμο. Το κοινωνκό σώμα δεν φέρει αντιρρήσεις - το οδήγησαν να πιστέψει ή μνημόνιο ή πτώχευση.

   Το μνημόνιο είναι συμβόλαιο μεταξύ του κράτους και των δανειστών. Το κράτος δεν κόβεται με μισθούς 15000 το μήνα και κόβονται οι συντάξεις. Οι επιχορηγήσεις του κράτους προς τα κόμματα μέχρι το 2016 είναι υπέρογκες - τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Να βρεθεί ένας άλλος τρόπος Να δοθεί μια νέα ερμηνεία στο Μνημόνιο. Ο Γιανναράς λέει να εφαρμόσουμε τη λογική. Το ζητούμενο είναι πότε θα έρθει η ώρα να βγει η Ελλάδα στις αγορές κλπ.
   Λάθος αναμονή. Δεν είναι πότε θα γίνουμε και πάλι αξιόπιστοι αλλά το πως θα αποκτήσει η χώρα παραγικότητα. Απολυτοποιούμε το οικονομικό κομμάτι αλλά η οικονομία είναι συνάρτηση και άλλων συντεταγμένων - που χωρίς αυτές ξέρω πως δε θα υπάρξει καμμία ανταπόκριση.

   Έχει εδραιωθεί μια στασιμότητα που δε μπορεί να εμπνεύσει. Γιατί δεν υπάρχει αυτή η σπίθα; Όποια δημιουργική πρωτοβουλία παραμένει εγκλωβισμένη γιατί έχει επιβληθεί ένα σύστημα απόλυτης κυριαρχίας των κομμάτων.Όλα λειτουργούν κομματικά.

   Εδώ θέλουμε να βγάλουμε τοπικούς άρχοντες και λέμε ποιόν έχει χρίσει κάθε κόμμα. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς κόμματα αλλά στην Ελλάδα υπάρχει κομματικοκρατία και όχι δημοκρατία. Ο απλος πολίτης μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να πάρει τη τύχη του στα χέρια του ο ίδιος - να γίνει πολίτης με σκέψη, κρίση και ευθύνη. Τα περιθώρια βελτιώσεων όμως είναι ανύπαρκτα υπό τας παρούσας συνθήκας γιατί το κράτος είναι πλήρως κομματικό.
   Αν ο πολίτης δε πεισθεί να μη ψηφίζει ορμέμφυτα, αν δεν εννοήσει πως η διακυβέρνηση γίνεται για τη χώρα και όχι για το κομματικό του όφελος, καμμία αλλαγή δεν πρόκειται να προκύψει. (Εκπομπή Χασαπόπουλου - Mega)
  • 9/3/'10
   Ψωμιάδης: Ψηφίσαμε Πασοκ και μας κυβερνάει ο Όλι Ρεν και η Ευρω-ομάδα. Πρότεινε τη σύσταση κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας. (εκπομπή Αυτιά)
   Χρ. Παπουτσής: Δεν σηκώνει μπαϊράκι βρίσκεται πάντα στη γραμμή Παπανδρέου. Ωστόσο τόνισε πως δε δέχεται να αποφασίζουν οι Βρυξέλλες για λογαριασμό της Ελληνικής κυβερνήσεως. (εκπομπή Αυτιά)
   Νίκος (συνταξιούχος): Κατέθεσε τρεις συντάξεις (2000 ε.) για να βοηθήσει την ελληνική οικονομία. (εκπομπή Αυτιά)
 • Γεγονoτα

  • 24/11/'13 Riga, Λεττονία (Latvia) 56 άτομα έχασαν τη ζωή τους από κατάρευση στέγης σε σούπερ-μάρκετ - ανταπόκριση Reuters | 21/11/'13 - 2:52μμ. Αρχικά το κτίριο άρχισε ξαφνικά να υποχωρεί. Ακολούθησε η πτώση της στέγης που αύξησε τον αριθμό των θυμάτων. Η Λεττονία είναι μία χώρα της ΒΑ Ευρώπής μία από τις τρείς χώρες της Βαλτικής που μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο προσαρτήθηκαν στη Ρωσία - τώρα ανεξάρτητες. Αυτή η καταστροφή είναι η μεγαλύτερη που συνέβη συνολικά στις χώρες της Βαλτικής (Λεττονία, Λιθουανία, Εσθονία, Λευκορωσία), κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
  • 13/10/'10 Χιλή Έφθασε ο διασώστης στο βάθος της στοάς όπου είναι στα έγκατα της γης εγκλωβισμένοι οι 33 μεταλλωρύχοι για 70 ολόκληρες ημέρες - Στο CNN μπορείς και να γράψεις ευχές και ευχαριστίες προς τους διασώστες για τη σωτηρία των μεταλλωρύχων
 • Πολιτικη - Οικονομια

  • 4/12/'11Ζακ Ντελόρ: Η ευρωζώνη ήταν ελαττωματική
  • 5/12/'11 —Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να ηγείται πλέον της παράταξης O υπουργός Ανάπτυξης αποκαθηλώνει το Γ. Παπανδρέου: "Θεωρώ ότι στο ΠαΣοΚ, δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Συνεχίζουμε να μην βλέπουμε την αλήθεια και σφυρίζουμε κατά κάποιο τρόπο αδιάφορα. Η χώρα θα έχει σε 3 μήνες εκλογές. Χρειάζεται ηγεσίες που να εμπνέουν προσδοκίες για το μέλλον και συζητάμε ποιος θα ανοίξει τις διαδικασίες και πότε θα τις ανοίξει. Αυτή δεν είναι μια σοβαρή αντιμετώπιση από ένα κόμμα που κυβερνά τα τελευταία δύο χρόνια"  βλ. Σχετική Ανάρτηση
  • 26/5/'12 Κάπηλος Καπιταλισμός Ένα πλήρες άρθρο για τη μελέτη των πρακτικών των σύγχρονων μεθόδων άλωσης των οικονομιών των αδύναμων κρατών
 • Tεχνες

  • 5/6/'11 Σινεμα στη TV: ΒΟΥΛΗ Φαίδρα (11:00) - Ταινία του Jules Dassin με τους Μελίνα Μερκούρη, Άντονυ Πέρκινς, Ραλφ Βαλόνε
   Αναβίωση στην Αθήνα του '60, της τραγωδίας του Ευρυπίδη.

   "Η πλούσια σύζυγος εφοπλιστή μπλέκεται με το γιο του με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο θάνατο. Περιγραφή της υψηλής κοινωνίας της εποχής, σκηνές απ' το Λονδίνο και Παρίσι, με κορύφωση της ιστορίας στην Ύδρα όπου ο γιος μετά από την εκδίωξη του από τον πατέρα του σκοτώνεται με την Aston Martin του! σε σύγκρουση μ' ένα φορτηγό στο παραλιακό δρόμο της Ύδρας. Η Φαίδρα απελπισμένη απ' την απόρριψη της οδηγείται κι αυτή στο θάνατο".

   Μια ταινία απ' τις καλύτερες του Ντασσέν έτσι όπως μεταφέρει με επιτυχία το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη εποχή, έχοντας προσθέσει και πινελιές film-noir.
 • Αστυνομικο Δελτιο

  • 15/9/'18 Βιασμός στο Ζεφύρι (ΒΔ Αττική Δήμος Φυλής): Σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας όπου μεταφέρθηκε, αλλοδαπή που βιάστηκε και πετάχτηκε αιμόφυρτη στο δρόμο
  • 15/9/'18 Αυτοκτονία στον Ισθμό: Έπεσε από τη γέφυρα του Ισθμού Κορίνθου και έχασε τη ζωή του