Αλαλούμ

Ποιο το όφελος

Δάκης
Δάκης (γ. Αλεξάνδρεια 1943 - θ. Αθήνα 2022)
« Τελικά τα 'χουν μπουρδουκλώσει οι εφημερίδες. Δεν ξέρεις τι να σκεφτείς με το τόσο "αλαλούμ" - αποκορύφωμα ήταν η αντιπαράθεση Β. με Γ. Εκεί στην αρχή υποστήριζαν τον Β. μετά το γύρισαν...»—εφημερίδες εποχής...

Ανέκαθεν υπήρχε το Αλαλούμ στην πολιτική ζωή - βλέπε ρήση Κωνσταντίνου Καραμανλή "Απέραντο Φρενοκομείο". Σήμερα η κατάσταση είναι περισσότερη ανάγλυφη αυτού του νοήματος. Οι μισοί λένε πως πάμε πολύ καλά (επενδύσεις, αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης του αξιόχρεου της χώρας, επιδόματα, πρόγραμμα Το Σπίτι μου, αύξηση μισθών κλπ.), οι άλλοι λένε πως πάμε για τον πάτο, τίποτε δεν λειτουργεί, η βία με τους οπαδούς ομάδων εναντίον ακόμη και αστυνομικών με πρόσφατο θύμα τον Γ. Λυγγερίδη κτυπημένος από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ. Μια φριχτή κατάσταση, καθώς ο μισθός τελειώνει στο πρώτο δεκαήμερο με την ακρίβεια και τις υποχρεώσεις προς τρίτους κλπ.

Τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο, ένα γαϊτανάκι ατέλειωτης παραδοξολογίας όπου ο ένας κομπάζει και επαίρεται ο άλλος θρηνολογεί... Το τι μέλλει γενέσθαι είναι ενός άγνωστου παπά ευαγγέλιο και στο μεταξύ οι άνθρωποι φεύγουν κι εμείς απομένουμε να κοιτάμε ένα απέραντο "ευρωπαϊκό" κατά τα άλλα, φρενοκομείο, αυτή τη φορά περισσότερο ανιαρό από ποτέ.


Δάκης - Παιχνίδι με τη Φωτιά, Αλαλούμ - Rex Καλλιστεία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης