Κοτόπουλο με κάρυ
![]() |
Κοτόπουλο με κάρυ |
Μια καλή ιδέα για ετοιμασία φαγητού σε καλεσμένους... Με λίγη σαγκρία και ευχάριστη κουβέντα, θα περάσουν όλοι υπέροχα!To θαυμάσιο αυτό φαγητό γίνεται ως εξής:Κοτόπουλο σως κάρυ
Μερίδες 4
Υλικά:
- 750 γρ κοτόπουλο στήθος
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο
- 1 κόκκινη πιπεριά λωρίδες
- 1 κ.σ. κάρυ σκόνη
- 1κ.σ. σπόρους κόλιαντρου
- 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Με κοφτερό μαχαίρι τεμαχίζουμε τα στήθη σε λεπτές φέτες.
- Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει.
- Προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος να σωταρισθούν πολύ καλά κι απ' τις δύο μεριές. Όταν πάρουν χρώμα και έχουν ροδίσει τα βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε κατά μέρος.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και κατόπιν την πιπεριά τα αρωματικά μπαχαρικά και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε.
- Σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κοτόπουλο με 100 γρ. ζεστό νερό. Ανακατεύουμε
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό να γίνει ζουμερό και τρυφερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Σερβίρουμε με ρύζι Basmati —Bon Appétit!