Κοτόπουλο στο τηγάνι
![]() |
Κοτόπουλο στο τηγάνι |
Με υλικά στην κουζίνα, με τα αρώματα της ελληνικής γης - ντομάτες, ελιές, λεμόνια, ρίγανη, είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε ένα δυνατό φαγητό σε κάθε στιγμή. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή και φασολάκια, πίτες ολικής άλεσης.Κοτόπουλο στο τηγάνι
Υλικά:
- 1/2 κιλό στήθη κοτόπουλου
- 1 κ.σ. λάδι ελιάς
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου σε φέτες
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/2 φλ. ζωμός από 1 κύβο ζωμός κοτόπουλο
- 1/4 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
- 1 κ.γλ. τριμμένη ρίγανη
- 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 1/4 κ.γλ. πιπέρι
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το κοτόπουλο, και ψήνουμε σκεπασμένα για περίπου μισή ώρα ή ώσπου το κοτόπουλο να μην είναι ροζ στο κέντρο ελέγχοντας το με μια οδοντογλυφίδα.