Η ομορφότερη χώρα του κόσμου

Στην Ελλάδα λέμε πως πολλά πράγματα δεν πάνε καλά... Ειδικά το επίπεδο ζωής στην Αθήνα δεν μοιάζει να'ναι κι από τα καλίτερα... στους δρόμους, μποτιλιαρίσματα, πορείες, στα μαγαζιά ακρίβεια, στις αγορές τροφίμων το ίδιο... Η τηλεόραση παίζει σαχλά, ανούσια προγράμματα που επαναλαμβάνουν συνέχεια το γνωστό και τετριμμένο που δεν σταματά να ενοχλεί με τις ένθετες διαφημήσεις (χαμόγελο παρουσιαστή: διάλειμμα! και κοιτάζει με νόημα τον κάμεραμαν).

San Donato verdeΠράσινο, πάρκα, πλατείες όλο και λιγοστεύουν (υπόθεση στην Κυψέλη με το υπόγειο γκαράζ και την αποψίλωση του δάσους με τα εύρωστα δένδρα), πρόνοια για βελτίωση των συνθηκών στο κέντρο ή και στα περίχωρα ανύπαρκτη τη στιγμή που σε άλλες χώρες υπάρχουν λωρίδες για τους ποδηλάτες. Δηλαδή αν θέλει κάποιος να αθληθεί που να πάει έξω από γυμναστήρια, στάδια; Εστίες οξυγόνου και ανάσας δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστες με πρόσβαση σ' αυτές προβληματική λόγω δυσχέρειας κάλυψης της απόστασης εξ αιτίας της κίνησης. Και αυτά είναι κάποιες επισημάνσεις από έναν κατάλογο που συνεχίζεται μακρύς.

Το ζήτημα όμως που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι να εξαρθεί ο καλός καιρός της χώρας μας γενέτειρας της φιλοσοφίας, της σκέψης, του προφορικού και γραπτού στοχασμού που σταμάτησε πλέον να ενδιαφέρει αφού το μόνο ενδιαφέρον είναι ο τουρισμός όρα ρήση Φ. Π. Πετραλιά (είμαστε μαγαζί γωνία)!... Έτσι δεν απομένει παρά να παρηγορούμαστε με τον καλό καιρό και να δείχνουμε την άνω φωτογραφία από το Μιλάνο - περιοχή San Donato, που παρ' όλο που είναι εξαιρετικά όμορφη παραπέμπει σε αρνητικές συγκυρίες και να λέμε πως είμαστε η ομορφότερη χώρα του κόσμου!...

φωτογραφία από San Donato Milanese Ιανουάριος 2009

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ