Παπαρδέλες όνειρο
Παπαρδέλες με τυρί κρέμα και σπανάκι
Παπαρδέλες |
Ανάλαφρη και πεντανόστιμη συνταγή: Παπαρδέλες, σπανάκι, παντζαρόφυλλα με κρέμα τυριού. Ιδέα: Αν σας αρέσουν οι παπαρδέλες, το σπανάκι και η άσπρη σάλτσα στα ζυμαρικά αυτή είναι μια Α΄τάξεως επιλογή!
Υλικά
- 400 γρ. παπαρδέλες
- 350 γρ. σπανάκι ζυγισμένο, καθαρισμένο πλυμένο, στεγνωμένο και χοντροκομμένο
- 100 γρ. μικρά φύλλα από πατζάρια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ.τσ. λευκό κρασί
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla (light)
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλ. τσ. γάλα
- 1 κ.σ. Lurpak Soft (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente πάντα. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, προσθέτεις λίγο νερό (1 κουτάλα) από τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύεις πολύ καλά. Σ' ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο - που ήδη έχουμε συνθλίψει, για 1 λεπτό και σβήνουμε με άσπρο κρασί. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα πατζαρόφυλλα ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν. Αδειάζουμε στο μπολ με την κρέμα. Σκεπάζουμε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας απαλά.
💟 Αντί για παπαρδέλες (εν ανάγκη) βράζεις όποιο άλλο ζυμαρικό έχεις / Συνταγή προέλευση εδώ