Από θάλασσες ελληνικές

Γαρίδες από σπίτι
Γαρίδες από σπίτι μια Συνταγή: Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο
Ένα από τα ωραιότερα φαγητά είναι και οι γαρίδες σαγανάκι. Μια εκτέλεση είναι στο φούρνο με χρόνο ψησίματος μόλις 20΄.
Υλικά:
  • Γαρίδες 500 γρ.
  • πιπεριά (πράσινη) 1
  • κρεμμύδι 1-2 αναλόγως μεγέθους
  • σκόρδο 3 σκελίδες
  • βασιλικός 1 ματσάκι
  • τυρί φέτα 200 γρ
  • ντομάτες 2
  • μπούκοβο 1 πρέζα
  • ούζο 20 ml
  • αστεροειδείς γλυκάνισους 2
  • ρίγανη

Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο
Εκτέλεση:
  1. Τσιγαρίζουμε για λίγο τις γαρίδες έχοντας τες αλοίψει με λάδι και λίγο αλάτι, ώσπου να πάρουν χρώμα, τις αποσύρουμε απ' το τηγάνι. 
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο λάδι εκ νέου και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά, το μπούκοβο, ρίγανη, σβήνουμε με λίγο κρασί ή ούζο αν έχουμε διαθέσιμο. Προσθέτουμε τη ντομάτα με λίγη ζάχαρη. (Η ντομάτα ξύνεται στον τρίφτη αφαιρώντας τη φλούδα, η πιπεριά καθαρίζεται και κόβεται σε λωρίδες, το κρεμμύδι ψιλοκόβεται καθώς και το σκόρδο).
  3. Σε σκεύος πυρίμαχο, τοποθετούμε το σάλτσα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, θρυμματισμένη τη φέτα, κι επάνω τις γαρίδες πιέζοντας μέσα στη σάλτσα για να σκεπαστούν, προσθέτοντας πάλι τυρί και ψιλοκομμένο βασιλικό. 
  4. Στους 200 ၀ με αέρα, ψήνουμε για 20΄ Bon Appétit! 
🍤Συνταγή από akispetretzikis.gr
Γαρίδες από σπίτι: Προμηθευτής
Η Aqua Trade μονάδα επεξεργασίας και διανομής όλων των τύπων φρέσκων και κατεψυγμένων ψαριών και θαλασσινών, προσφέρει επί 50 χρόνια προϊόντα υψηλής ποιότητας στην ελληνική αγορά και εξάγει σε πολλά σημεία της Ευρώπης. Σαν μια από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα, εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες της απαιτητικής αγοράς των θαλασσινών ειδών και βεβαιώνει την υψηλή ποιότητα των αγαθών εφαρμόζοντας σε κάθε στάδιο της παραγωγής των προϊόντων της τις διαδικασίες που επιβάλλονται.

Η Ιστορία της
Πριν από 50 χρόνια (1969) ο Γεώργιος Χατζησωτηρίου, ο ιδρυτής της εταιρίας ξεκίνησε σαν ιχθυέμπορος στη Βόρεια Ελλάδα. Άνθρωπος με διορατικότητα και πολλές γνώσεις αλλά και πείρα στα θαλασσινά, προμηθεύει με τα φρεσκότατα ψάρια σημαντικές επιχειρήσεις της εποχής διατηρώντας πάντοτε άψογες σχέσεις με αυτές. Οι αρχές και η φιλοσοφία του ήταν η ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και συνεπώς η ικανοποίηση των πελατών του. Αυτός ο εν δυνάμει επαγγελματισμός του είχε σαν αποτέλεσμα να αποκτήσει πολύ σύντομα ψάρια υπεροχής σε όλη την ελληνική επικράτεια. Με τη διαρκή ανάπτυξη των παροχών στο πολύ ευαίσθητο αυτό κομμάτι της ποιοτικής διατροφής η εταιρία εδραιώθηκε αποκομίζοντας πάντα επιτυχίες. Το δίκτυο των συνεργατών και των πελατών διευρύνθηκε και η επιτυχημένη αυτή πορεία συνεχίστηκε για δεκαετίες.

Το 1985 οι υιοί Χατζησωτηρίου (Αθανάσιος και Ερμόλαος) συμπράττουν, διευρύνουν και με ένα φρέσκο πνεύμα στηρίζουν το δημιούργημα του πατέρα τους. Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση οι υιοί Χατζησωτηρίου εξελίσσουν την εταιρική πορεία με τα πλέον σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό. Το 1995 η εταιρία παίρνει τη σημερινή μορφή με την επωνυμία Aqua Trade S.A

Σήμερα μαζί με το χονδρεμπόριο ψαριών και θαλασσινών (φρέσκων και κατεψυγμένων) η Aqua Trade δραστηριοποιείται και στην επεξεργασία γαριδοειδών (γάμπαρες, καραβίδες, γαρίδες) εμπλουτίζοντας έτσι τις δραστηριότητες της και αποκτώντας μια ιδιαίτερη σε αυτά εξειδίκευση.
Τα προϊόντα αυτά εξάγονται ήδη στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.

Το Μέλλον Η ποικιλία αυτή των εξαιρετικών προϊόντων διευρύνεται διαρκώς και η στοχεύει στη δημιουργία μιας σειράς προμαγειρευμένων γευστικών φαγητών από θαλασσινά τα οποία θα προωθηθούν στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.

Ποικιλία: Γάμπαρι γαρίδα κόκκινη: Ευρύτερη περιοχή Βορείου Αιγαίου και καθημερινή παραλαβή από την εντόπια αγορά.
γάμπαρι, γαρίδα κόκκινη κατεψυγμένη IQF αποφλοιωμένη, ωμή, καθαρισμένη 500γρ (A-B Βασιλόπουλος /Mega 7,14 €)
Έδρα: Κεραμίδα, Βιοτεχνικό Πάρκο - Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκη

Ιστοσελίδα: http://aquatrade.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ