Σολομός με κρούστα μπαχαρικών
![]() |
Σολομός στο φούρνο με μπαχαρικά |
Σολομός με κρούστα μπαχαρικών 🐠
Ο Σολομός είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια - ψητός στη σχάρα με κρούστα μπαχαρικών, θα εντυπωσιάσει με το χρώμα και το άρωμα του αρχικά, με τη γεύση του στη συνέχεια. Η προετοιμασία είναι εύκολη αρκούν 2-3 φιλέτα φρέσκου σολομού που θα εμποτίσουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο, με λάδι, μπαχαρικά (πιπέρι, κόλανδρο, σπόρους σιναπιού), μαύρη ζάχαρη.Προετοιμασία:
- Αφαιρούμε την πέτσα από το σολομό και τον καλύπτουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος που μπορεί μετά να μπει στο φούρνο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές, προσέχοντας να μη μας καούν τα μπαχαρικά.
- Το μεταφέρουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 5 – 8 λεπτά
- τον κόλιανδρο (4 κ.σ.)
- το σινάπι (4 κ.σ.)
- το πιπέρι (12 κόκκους)
- το αλάτι - χονδρό (1 κ.γ.) μαζί με τη ζάχαρη - μαύρη (2 κ.σ.)
- Συνταγή προέλευση kopiaste.info/