Σολομός με κρούστα μπαχαρικών

Σολομός στο φούρνο με μπαχαρικά

Σολομός με κρούστα μπαχαρικών 🐠

Ο Σολομός είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια - ψητός στη σχάρα με κρούστα μπαχαρικών, θα εντυπωσιάσει με το χρώμα και το άρωμα του αρχικά, με τη γεύση του στη συνέχεια. Η προετοιμασία είναι εύκολη αρκούν 2-3 φιλέτα φρέσκου σολομού που θα εμποτίσουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο, με λάδι, μπαχαρικά (πιπέρι, κόλανδρο, σπόρους σιναπιού), μαύρη ζάχαρη.
Προετοιμασία:
  1. Αφαιρούμε την πέτσα από το σολομό και τον καλύπτουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος που μπορεί μετά να μπει στο φούρνο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές, προσέχοντας να μη μας καούν τα μπαχαρικά.
  3. Το μεταφέρουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 5 – 8 λεπτά
Ετοιμασία μπαχαρικών: Κοπανίζουμε /ή τα τρίβουμε σε ηλεκτρικό μύλο να γίνουν σκόνη
  • τον κόλιανδρο (4 κ.σ.)
  • το σινάπι (4 κ.σ.)
  • το πιπέρι (12 κόκκους)
  • το αλάτι - χονδρό (1 κ.γ.) μαζί με τη ζάχαρη - μαύρη (2 κ.σ.)
  • Συνταγή προέλευση kopiaste.info/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ