Σολομός στο φούρνο με τζίντζερ

Σολομός Μαριναρισμένος ψητός 🐟


  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 – 20 λεπτά
  • Μερίδες 3-4
Υλικά:
  • 2 Φιλέτα Σολομού
  • ¼ Κούπας Ελαιόλαδο
  • 2 – 3 Σκελίδες Σκόρδο
  • 1 Κουταλιά Μέλι
  • 2 Κ.γ. Τζίντζερ τριμμένο
  • 3 Κουταλιές Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 Κουταλιές Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ Κούπας Φρυγανιά τριμμένη
  • ¼ Κούπας Καρύδια πεκάν, τριμμένα
Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μούλτι. Κρατάμε λίγο για να αλείψουμε το ταψί.
  2. Το βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το μέλι, το τζίντζερ, το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και άνηθο.
  3. Μαρινάρουμε το σολομό για 1 ώρα.
  4. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά και πανάρουμε το σολομό.
  5. Βουρτσίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σολομό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 – 20 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Συνταγή πηγή: kopiaste.info/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ