Σολομός Μαριναρισμένος ψητός
🐟
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 15 – 20 λεπτά
- Μερίδες 3-4
Υλικά:
- 2 Φιλέτα Σολομού
- ¼ Κούπας Ελαιόλαδο
- 2 – 3 Σκελίδες Σκόρδο
- 1 Κουταλιά Μέλι
- 2 Κ.γ. Τζίντζερ τριμμένο
- 3 Κουταλιές Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 Κουταλιές Άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ Κούπας Φρυγανιά τριμμένη
- ¼ Κούπας Καρύδια πεκάν, τριμμένα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μούλτι. Κρατάμε λίγο για να αλείψουμε το ταψί.
- Το βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το μέλι, το τζίντζερ, το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και άνηθο.
- Μαρινάρουμε το σολομό για 1 ώρα.
- Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά και πανάρουμε το σολομό.
- Βουρτσίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σολομό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 – 20 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Συνταγή πηγή: kopiaste.info/