Ώρα για τσάι

Τσάι με εσπεριδοειδή μέλι και τζίντζερ

Τσάι με Μέλι και πορτοκάλι
Ώρα για τσάι του βουνού
Ώρα για τσάι κινέζικο

Υλικά

  • Νερό 1000 ml
  • Τσάι Βουνού ή Κίνας 30 γρ.
  • Μέλι 2 κ. σ. μέλι δάσους
  • Τζίντζερ 50 γρ. φρέσκο
  • Λεμόνι 1
  • Εσπεριδοειδές 1 σαγκουίνι ή κόκκινο γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος βράζουμε το νερό όπου έχουμε βάλει το τσάι, τη ρίζα τζίντζερ και το λεμόνι κομμένα σε φέτες. Αφήνουμε να πάρει μια - δυο βράσεις (4-5 λεπτά). Κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε σκεπασμένο για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσει τα μυρωδικά και να κρυώσει κάπως. Σουρώνουμε και προσθέτουμε το μέλι, το χυμό απ' το πορτοκάλι. Μεταφέρουμε σε τσαγιέρα έχοντας προσθέσει μερικές φέτες σανγκουίνι. 

🍵(αρχική πηγή συνταγής - Τσάι με εσπεριδοειδή attiki-pittas.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης