Μεξικάνικη Τεκίλα

Tequila!

Michelle Pfeiffer Ken Russell (Α) Mel Gibson "Tequila Sunrise"
Σκηνοθεσία: Robert Towne - Tequila Sunrise 1988

Ένα φοβερό τραγούδι είναι το Tεκίλα! Το θυμήθηκα ξαφνικά αλλά στο νου μου έρχεται η ελληνική version κάτι που λέει "ο Κίτσος χορεύει μάμπο χορεύει μες στο μαντρί" δεν είμαστε καλά εντελώς surreal κατάσταση...Ένας λόγος ν' αγαπήσεις το Μεξικό είναι το ποτό αυτό με το οποίο φτιάχνουν την Μαργαρίτα ένα κοκτέιλ που δεν υπάρχει όμοιο του αν είναι παγωμένο σε τύπο γρανίτας λεμονιού το λεγόμενο frozen ακόμη καθώς και το όχι τόσο γνωστό, Tequila Sunrise. Παρασκευάζεται με κίτρινη τεκίλα και πήρε το όνομα του από τα χρώματα της ανατολής του ήλιου.


The Champs - Tequila

Tequila Remix
🌴 Exotic Destinations
εικόνες ταινιών

Ένας λόγος να μισήσεις το Μεξικό είναι η εγκληματικότητα καθώς εκεί βρήκε τραγικό τέλος ο γιος ενός δικού μας πολιτικού όταν είχε πάει ταξίδι αναψυχής. Επίσης η μαφία των ναρκωτικών, καθώς και σ' αυτά τα μέρη φθάνουν τα παρακλάδια της που έχει σ' όλη τη Λατινική Αμερική απλωμένα.

Τέλος πάντων... Το Μεξικό είναι πολύ μακριά και δεν υπάρχει περίπτωση να πάω. Όμως εδώ έχουμε όλα τα μεξικάνικα εδέσματα και το περίφημο ποτό Τεκίλα που μπορούμε άφοβα να γευτούμε.

🎥 Στον κινηματογράφο υπάρχουν αρκετά σχετικά έργα: Το "Viva Mexico" '32 του Άιζενστάιν, το "Διακοπές στο Μεξικό" '63 με τον Πρίσλει, το "Tequila Sunrise" 1988 με τους Michelle Pfeiffer, Kurt Russell, Mel Gibson, το "Viva Zapata" '52 του Elia Kazan, το "Καλοκαιρινές διακοπές" (Get the Gringo) με τον Mel Gibson κ.ά.

Σχετική Ταινία

Τεκίλα Σανράιζ (1988) on IMDb

Τίτλος: Tequila Sunrise
Σκηνοθεσία: Robert Towne
Κινηματογράφηση: Conrad L. Hall
Πρωταγωνιστούν: Michelle Pfeiffer, Mel Gibson, Kurt Russell
Είδος: Film-noir
Έτος: 1988
Διάρκεια: 115΄
Τόποι γυρισμάτων: Manhattan Beach, Καλιφόρνια
Τιμητικές διακρίσεις: Υποψηφιότητα Όσκαρ κινηματογράφησης 1989 Conrad L. Hall, ASCAP 1990 Βραβείο τραγούδι Surrender to Me
Αξιολόγηση: 💚💚

Υπόθεση: Ο Ντέιλ (Mel Gibson), πρώην διακινητής ναρκωτικών στο Λος Άντζελες, θέλει να επανέλθει στο σωστό δρόμο όμως δεν τον αφήνει το παρελθόν του καθώς τον κυνηγάει η Μεξικάνικη μαφία, με τους επικεφαλής των καρτέλ των ναρκωτικών. Μπλέκεται με το φίλο του από τα παλιά Νικ (Kurt Russell) - αστυνομικό τώρα, που ερευνά την υπόθεση για να τη φέρει στη Δικαιοσύνη, καθώς και σε μια ιστορία με την ίδια γυναίκα τη Τζο-Αν (M. Pfiffer) που διατηρεί ένα κομψό εστιατόριο καθώς ο τελευταίος προσπαθεί να μάθει από αυτήν τις δουλειές του Νικ με τα ναρκωτικά και τις σχέσεις του με τη Μεξικάνικη μαφία.
Τιμητικές διακρίσεις: Υποψηφιότητα Όσκαρ Κινηματογράφησης 1989: Conrad L. Hall


Tequila Sunrise 1988
The Fabulous Baker Boys (1989) on IMDb

Related Σχέσεις Πάθους The Fabulous Baker Boys (1989): Με τους Jeff Bridges, Beau Bridges, Michelle Pfeiffer Δύο πιανίστες και μία τραγουδίστρια στα μεγάλα ξενοδοχεία αναζητούν την επιτυχία για τα προς το ζην και τη λύτρωση συνάμα από τις σκιές του παρελθόντος που και το ίδιο τους το επάγγελμα, έχει κι αυτό τις ευθύνες του. σκην. Steve Kloves

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης