Θύμα η γυναίκα

Καρολάιν Κράουτς - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος


Τα Γλυκά νερά είναι μια όμορφη περιοχή προς τα δεξιά της Μεσογείων στο ύψος του Σταυρού Αγίας Παρασκευής. Εκεί μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα νιόπαντρο ζευγάρι. Είχαν και τη μπέμπα μαζί τους και συχνά βγαίνανε έξω. Ο κόσμος τους ήξερε εκεί και κανείς δεν υποψιαζόταν το τι έμελλε να επακολουθήσει...

Ακόμη ένα θύμα στην εκδικητική μανία των ανδρών με τους οποίους δυστυχώς είχαν την ατυχία να σχετισθούν- είτε σαν περαστική γνωριμία, είτε σαν σχέση, είτε σαν σύζυγοι. Η τελευταία υπόθεση της Βρετανικής καταγωγής από πατέρα, Φιλιπινεζικής από μητέρα, Καρολάιν Κράουτς που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έφθασε και στον τύπο του εξωτερικού, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη μειονεκτική θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Σε μια πρώτη ανάγνωση Α΄:

Ο σύζυγος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - εύπορος πιλότος, σπρωγμένος από ένα εκδικητικό αμόκ προσχεδίασε τη δολοφονία την ημέρα που του φάνηκε πως όλα ήταν τελεσίδικα: η γυναίκα του θα τον άφηνε, θα έπαιρνε και τη μικρή τους κόρη μαζί της. Αυτό ήταν κάτι που κλόνισε συθέμελα την ταραγμένη, εγωπαθή του προσωπικότητα. Δεν δίστασε ούτε στιγμή: έκλεισε την κάμερα, έπνιξε τον σκύλο για να μην υπάρχει στο σπίτι και γαβγίζει, θες από εκδίκηση κι αυτόν, ευτυχώς το μωρό και τα γατάκια δεν έπεσαν θύματα καθώς πίστευε πως το μωρό ήταν το μόνο που θα του απέμενε και ήταν το μόνο που ήθελε απ' αυτή την διαταραγμένη σχέση (;).

Ανέβηκε στο δωμάτιο όπου η Καρολάιν κοιμόταν ανυποψίαστη, προσπάθησε να την καλοπιάσει δεν το πίστευε καθώς είχε κλείσει από νωρίς την κάμερα που κατέγραφε τις κινήσεις μέσα στο σπίτι, για ύστατη φορά, και όντας όλα χωρίς αποτέλεσμα, την στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια: αφού δεν μπορούσε πλέον να την έχει, καλύτερα να μην υπήρχε ποτέ να του θύμιζε πόσα είχε επενδύσει στο γάμο τους, πόσο είχε πληγωθεί και υπέφερε από την διαφαινόμενη να συμβεί εγκατάλειψη.

Σε μια πρώτη ανάγνωση Β΄:

Την εγκατάλειψη δεν τη σηκώνουν όσοι είναι επιβαρυμένης με δολοφονικό DNA, προσωπικότητα. Φθάνουν στο έγκλημα για να μην υπάρχει το τέλος που διαλέγει το θύμα τους αλλά το τέλος που διαλέγουν εκείνοι - επιβάλλοντας το με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο: του εγκλήματος δηλαδή. Το τι θα γίνει, αν θα τους πιάσουν, δεν τους απασχολεί - το μόνο που θέλουν είναι να εξαφανίσουν την πηγή της αφόρητης δυστυχίας τους.

Μένει στη Δικαιοσύνη να αποφανθεί με τη δίκη που θα ακολουθήσει. Ο δολοφόνος δεν μπορεί ο ίδιος να έχει κανένα ελαφρυντικό διότι αφαίρεσε ψυχρά και υπολογισμένα μια ζωή. Ο πέλεκυς με τη σειρά του θα πέσει βαρύς στο κεφάλι του. Συγχώρηση κανείς δεν μπορεί να δώσει ίσως ο Θεός.

Υπάρχει και το παλιό ρεμπέτικο τραγούδι - Έτσι όπως πάς εμείς θα καταλήξουμε εσύ στο χώμα κι εγώ στη φυλακή...

Βιβλίο για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Έλενα Μυλωνοπούλου ετοιμάζεται να βγάλει ένα βιβλίο μαζί με την δημοσιογράφο και συγγραφέα Άννα Ματθαίου με θέμα τις γυναικοκτονίες, εμπνευσμένο από το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβουλος ανέφερε πως: "Με την Άννα Ματθαίου γράφουμε ένα βιβλίο βασισμένο στις γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει την χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια. Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τέτοιου είδους περιστατικά που το τελευταίο διάστημα μαστίζουν την κοινωνία μας και χρειάζεται μια ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση τους".

"Τα Γλυκά Νερά αποτελούν αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι για την σύγχρονη εγκληματολογία και δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς των γυναικοκτονιών των τελευταίων ετών. Επομένως είναι αυτονόητο ότι θα εμπεριέχεται σ’ ένα βιβλίο που σαν πυρήνα του έχει την έμφυλη βία".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης