Σύμβολο κατά της βίας

Σύμβολο γυναικών - θυμάτων σεξουαλικής βίας

Ελένη Τοπαλούδη

Το ακριτικό Διδυμότειχο τιμά την ηρωίδα - θύμα σεξουαλικής βίας Ελένη Τοπαλούδη, που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στη συνέχεια, μετά από μια αθώα όπως εκείνη πίστεψε έξοδο, από τους δύο νεαρούς που πρωτύτερα είχε γνωρίσει σε μπαρ της πόλης της Ρόδου.

Ο κεντρικός δρόμος Βασιλέως Γεωργίου, θα μετονομασθεί σε οδό Ελένης Τοπαλούδη και στη συνέχεια θα αναρτηθεί άγαλμα μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης που θα τιμά τη μνήμη της άτυχης φοιτήτριας που ανασύρθηκε δολοφονημένη σε ερημική παραλία του κοσμοπολίτικου νησιού όπου φοιτούσε, το Νοέμβριο του 2018.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου - γενέτειρα πόλη της όμορφης δολοφονημένης κοπέλας, κ. Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου: "Τώρα ήρθε η στιγμή που επιβαλλόταν να αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη σκληρή υπόθεση που έχει να κάνει με την Ελένη Τοπαλούδη», αλλά και «να την αναγνωρίσουμε ως σύμβολο".

Το μελλοντικό άγαλμα θα φιλοτεχνηθεί από γνωστό γλύπτη και το θέμα θα είναι σχετικό με την ιστορία της φριχτής δολοφονίας που συνετάραξε τα πανελλήνιο πριν από τρία χρόνια...

👉 Αρχική πηγή άρθρου εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης