Το πάθος σε οδηγεί

Καλά και κακά πάθη

Άσε τη μονοτονία στους άλλους...
1
2
3

Υπάρχουν καλά και κακά πάθη. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και για τις δύο κατηγορίες των παθών. Αν ξεκινήσει κανείς απ' τα καλά πάθη - αυτά είναι:

Πάθος για τη μόδα, τη μουσική, το διάβασμα το μαγείρεμα, διακοπές, κηπουρική και ο κατάλογος είναι ατελείωτος - αφήνουμε στο τέλος τον υπολογιστή γιατί αυτός μπορεί να γυρίσει από την παρατεταμένη προσήλωση σ' αυτόν σε κακό πάθος, το ίδιο με τον λεγόμενο τζόγο να κοιτάζεις δηλαδή με πάθος το γύρισμα της μπίλιας στη ρουλέτα, το μοίρασμα των χαρτιών στο πόκερ κλπ. 

Όσον αφορά στη μόδα κι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο πάθος δηλαδή να σε καταδικάσει σε fashion victim - ό,τι χειρότερο, γιατί χάνεις εντελώς τον ίδιο σου τον εαυτό μέσα στα διάφορα μοδάτα υποτίθεται ρούχα. Η κομψότητα είναι μια φυσική κατάσταση αυτό είναι σίγουρο και ό,τι ξεφεύγει γίνεται καρικατούρα.

Κακά πάθη είναι σαφώς και αμετάκλητα το κουτσομπολιό, οι κατηγορίες προς τρίτα πρόσωπα, ο υπερφίαλος εγωισμός η αμετροέπεια - όλα αυτά καθώς εκδηλώνονται στις καθημερινές μέσα στον κόσμο ενασχολήσεις. 

Το πάθος οδηγεί τα βήματα μας στη ζωή αλλιώς υπάρχει ακινησία. Αν έχουμε πάθος για την τελειότητα αυτή είναι η πρωταρχική κινητήριος δύναμη. Με ό,τι καταπιανόμαστε στόχος μας αν είναι να το κάνουμε στην εντέλεια, αυτό γεμίζει ικανοποίηση ακόμη κι αν δεν πετύχουμε  την τελειότητα, αρκεί η προσπάθεια προς αυτήν.

Σήμερα το πάθος για το ωραίο ντύσιμο και το άνετο αυτοκίνητο κυριαρχεί στη ζωή πολλών. Αυτό δεν είναι κατακριτέο γιατί έχει να κάνει με την ομορφιά των αντικειμένων που περιβάλλουν έναν εαυτό που τον έχουμε και λίγο "κακομάθει" γιατί όχι; για όλα χρειάζεται και λίγη ψυχολογική ενθάρρυνση πόσο μάλλον για τον δικό μας εαυτό - το καταφύγιο της ύπαρξης μας.

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω το πάθος που οδηγεί στην επίτευξη μιας τελειότητας - όποια κι αν είναι αυτή είναι ένα ευπρόσδεκτο και μη κατακριτέο πάθος.

👉 Photos από lancia.com 🚗 περισσότερα εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης