Λευκή γευστική πινελιά πανδαισίας

ΑΜΑΡΙ-ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο - Παλιά Καρτ-Ποστάλ

Πανδαισία: Πλούσιο και μεγαλοπρεπές γεύμα όπου προσφέρονται τα πάντα. Το Συμπόσιο

Στους πρόποδες του Ψηλορείτη, 30χλμ. από τη μαγική πόλη του Ρεθύμνου, απλώνεται η καταπράσινη κοιλάδα του Αμαρίου με τα δεκάδες χωριά και τους ατέλειωτους ελαιώνες, με σπάνιο φυσικό πλούτο αποτελούμενο απο 1642 αυτόχθονα και αυτοφυή είδη χλωρίδας.

Κατσίκες και πρόβατα βόσκουν τα άγρια βότανα και τα χορταρικά, πίνουν το νερό της πηγής και ξαποσταίνουν κάτω από τις μηλιές και τις κερασιές προκειμένου να δώσουν το επόμενο πρωί το γάλα τους.

Ο νομός Ρεθύμνης βρίσκεται στην Κρήτη και συνορεύει με το νομό Ηρακλείου ανατολικά, με το νομό Χανίων δυτικά, βόρεια βρέχεται από το Κρητικό πέλαγος /όρμοι Αλμυρού, Μπαλίου, Φόδελε και νότια από το Λιβυκό πέλαγος /όρμος Μεσσαράς (Πρασονήσι, νησίδες Παξιμάδια). Ο νομός χωρίζεται σε τέσσερις επαρχίες (πριν το σχέδιο Καποδίστριας '97): Αγίου Βασιλειου, Αμαρίου, Μυλοποτάμου, Ρεθύμνης. Πρωτεύουσα είναι το Ρέθυμνο με πληθυσμό 82.000 περ. ('01). Φθάνοντας με το καράβι στην Κρήτη πρώτο λιμάνι αποβίβασης είναι τα Χανιά, ακολουθεί το Ρέθυμνο, μετά το Ηράκλειο. Ενδιάμεσες γνωστές πόλεις ποσεγγίζοντας σ' όλο το μήκος της την βόρεια ακτογραμμή του νησιού είναι Κίσσαμος(ν. Χανίων), Μάλια, Άγιος Νικόλαος (ν. Ηρακλείου), Ιεράπετρα, Βάι (ν. Σητείας)


Ρεθυμνο - Χαρτες Google

Τουριστικά αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου👉

Ρεθυμνιώτικος χορός με Μαντινάδα

Ο νομός Ρεθύμνης έχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον με κίνηση η οποία κατευθύνεται στη πόλη του Ρεθύμνου αλλά και προς τα παράλια του Κρητικού και του Λιβυκου πελάγους. Προσελκύει επισκέπτες απ' την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό κυρίως τη Γερμανία ενώ διαθέτει πολύ καλή τουριστική υποδομή.

Αξιοθέατα με πανηγύρια και εκκλησίες

  • Ο οικισμός Πλακιάς στο Λιβυκό πέλαγος, 
  • το Άδελε Το σπίτι του Κωνσταντή Γιαμπουδάκη που ανατίναξε το Αρκάδι
  • Αμάρι Η εκκλησία του Αγίας Άννας με τοιχογραφίες του 1225
  • Αξός Τα κατάλοιπα της αρχαίας ομώνυμης πόλης, η ερειπωμένη εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ
  • Ζωνιανά Το σπήλαιο Σφεντόνι ή Σεντόνι με τις εκδηλώσεις "Σφεντόνα" με γιορτές με ντόπιους λυράρηδες
  • Μπαλί Η ιστορική Μονή του Αγίου Ιωνάννη
  • Πάνορμος και το καρναβάλι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς η γιορτή του κλήδονα

Καρτ Ποστάλ - Εθνικό Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος Χανιά περισσότερα εδώ👉

Χαλέπα - Χανιά - Οικία Ε. Κ. Βενιζέλου 1925

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΡΙΟΥ

"Με σεβασμό στην παράδοση, με γνώση της τέχνης της τυροκομίας, με εμμονή στην άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος, με επιμονή στην τήρηση της ορθής επεξεργασίας, με υπομονή στους χρόνους ωρίμανσης, με διάθεση για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη, μα πάνω απ’ όλα με αγάπη για τον άνθρωπο και ενδιαφέρον για την διατροφή του, δημιουργούμε το τυρί που θέλουμε να έχουμε στο τραπέζι μας, να προσφέρουμε στους δικούς μας, να το τρώνε τα παιδιά μας και να αξιοποιούμε τα οφέλη του."
Τυροκομείο: ΑΜΑΡΙ Πρότυπος Γαλακτοκομική ΑΕΒΕ, Αγία Πελαγία, Μυσσίρια, Ρέθυμνο Κρήτη. Τυροκομείο Καλογέρου Δήμος Αμαρίου /Κρήτης Έτος Ιδρύσεως 2018

Με βάση το κατσικίσιο 70% και το Πρόβειο 30% Γάλα (Goat & Sheep's Milk) η Μυζήθρα Αμαρίου μια παραδοσιακη γαλομυζήθρα Ρεθύμνου για σαλάτα και ντάκο με 0.58g αλάτι ανά 100 γρ σε συσκευασία παραδοσιακή τυροοκομείου 300 γρ. σε προσιτή τιμή και υπέροχη γεύση.

ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Κρεμώδες,αέρινο και ελαφρύ, δημιουργείται από αιγοπρόβειο γάλα σε αναλογία 25%(πρόβειο)-75%(κατσικίσιο), παράγεται αμέσως μετά την παστερίωση του γάλακτος, τοποθετείται σε ειδικά δοχεία πήξης για 1 μέρα,κρέμεται σε τσαντίλες ώστε να αποβάλει τα υγρά του και συσκευάζεται σε μόλις 3 ημέρες από την παραγωγή του!Αυτό το τυρί είναι εξαιρετικό στη γεύση και την όψη. Συνοδεύει όλα τα φαγητά και τις σαλάτες. Κρατάει πολύ στην τυριέρα στο ψυγείο, παρ' όλο που είναι μαλακό, άσπρο τυρί ευαίσθητο στη συντήρηση όπως είναι τα τυριά τύπου Ανθότυρο, Μυζήθρα.

Αυθεντική Κρητική σαλάτα (Cretan Salad)

  • Μυζήθρα Αμαρίου
  • Ντακάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Τοματίνια
  • Κρεμμύδια
  • Θυμάρι (τριμμένο)

Μουσκεύουμε ελαφρώς τα ντακάκια, κόβουμε στα δύο τα τοματίνια και περιχύνουμε με το λάδι και τα μυρωδικά Διατροφική μέτρηση: Θερμίδες για το τυρί: 100γρ.=204 θερμ. (λιπαρά 16%) Βάρος συσκευασίας 300 γρ. Τιμή Σκλαβενίτης 3,80 €


Ρεθυμνιώτικος Σιγανός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης