Μοσχαράκι ραγού με πατάτες

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες

Μοσχάρι Ραγού με Πατάτες

Beef Ragoût

Το ραγού είναι ένα φαγητό γαλλικής προέλευσης. Η ονομασία του αποδίδεται από το γαλλικό "ανοίγει την όρεξη" (ragoûter) και είναι κομμάτια κρέατος μαγειρεμένα με λαχανικά στην κατσαρόλα - κάτι σαν το δικό μας γιαχνί, που σημαίνει αχνιστό φαγητό στην κατσαρόλα. Αν προσέξεις στο μαγείρεμα, το γιαχνί γίνεται πολύ νόστιμο.
Η Συνταγή για το Ραγού με λαχανικά της αρεσκείας μας εδώ, έχει ως κύριο λαχανικό τις πατάτες, χρειάζεται τα εξής υλικά:

Υλικά

Ψώνια 📌
  • Κρέας (σπάλα)
  • πατάτες
  • καρότα
  • πιπεριές Φλωρίνης
  • σκόρδο
  • κρεμμύδια
  • μαϊντανός
  • δάφνη
  • κρασί άσπρο

1.300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σπάλα σε κομμάτια
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια σχετικά μικρά
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
3 μέτρια καρότα σε ροδέλες ή στικς
3 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι του καφέ άσπρο ξηρό κρασί (αρετσίνωτο Κουρτάκη είναι εντάξει)
1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο (το βούτυρο το παραλείπουμε ως λιπαρή ουσία ζωϊκής προέλευσης)
Αλατοπίπερο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση σε 3 στάδια - Ψήσιμο 1 & 1/2 ώρα

Διαδικασία ετοιμασίας: Α΄ Σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και το σκόρδο, το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτοντας κατόπιν νερό ίσα ίσα να σκεπαστεί το κρέας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα προσθέτοντας νερό μόλις δούμε ότι το έχει πιεί.

Β΄ Σε τηγάνι σωτάρουμε πάλι τα λαχανικά για λίγα λεπτά προσέχοντας μη καούν καθόλου. Τώρα τι λαχανικά θα βάλουμε είναι δικής μας επιλογής εδώ προτείνονται οι πατάτες, το καρότο, πιπεριές κόκκινες αν θέλουμε βάζουμε και μανιτάρια που δίνουν έξτρα γεύση. Τα προσθέτουμε στο κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.

Γ΄ Μόλις τελειώσει το φαγητό παίρνουμε λίγες κουταλιές ζουμί και ανακατεύουμε με λίγο κορν φλάουρ, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση έως ότου δέσει η σάλτσα του. Έχουμε εντωμεταξύ προσθέσει και τον ψιλοκομμένο μαΪντανό.

!Bon Appétit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης