Κέικ Καρότου

Κέικ καρότου σε 2 εκδοχές

Carrot Cake
Carrot Cake
Κέικ ΚαρότουΚέικ Καρότου με ταχίνι

Carrot Cake

Υλικά

  • 2 φλ τσαγιού καρότα τριμμένα
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδα
  • 4 αυγά
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ρούμι

Εκτέλεση - 4 βήματα

  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά
  2. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ λαδωμένη και αλευρωμένη
  3. Ψήνουμε για 60~70 λεπτά στους 180ο C
  4. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή το καλύπτουμε για σοκολατένια όψη, με Μερέντα.
    1. Εναλλακτικά (2 version) - για την έκδοση νηστίσιμο παραλείπουμε τα αυγά, σκεπάζουμε με στρώσεις ταχινιού αν αντί για καρύδα βάλουμε στο μείγμα μας 100 γρ. ταχίνι που θα δώσει και τη σκούρα υφή στο κέικ, και αντί για ρούμι, βάλουμε 100 ml χυμό πορτοκαλιού μαζί με λίγο ξύσμα - έχοντας πρώτα διαλύσει τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού για να αφρίσει. Προσθέτουμε 70 γρ. κοπανισμένα προσεχτικά για να μην έχουν τρίμματα φλοιού, καρύδια.

Good Luck & Bon Appétit!

Διατροφική δήλωση Καρότα (όχι το κέικ!) Ανά 100 gr. 44 cal.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης