Ας παίξουμε σπίτι

Elvis - Ας παίξουμε σπίτι

Elvis on stage
Elvis Presley Memphis Louisiana
Elvis στη σκηνή - Memphis 1955Elvis & The Jordanaires - Memphis 1955

Elvis - Let's play house

Ο πιο αυθόρμητος άνθρωπος ο πιο επικοινωνιακός με το κοινό του —o Elvis Presley!

Ήταν το μακρινό 1955, ο Έλβις ξεσήκωνε τα πλήθη - ήταν βλέπεις η χρυσή του 10ετία τα fifties η εποχή που εκτοξεύτηκε από το τίποτα στην κορυφή! Το τραγούδι αυτό γραμμένο από τον Arthur Gunter και ερμηνευμένο από τον Έλβις, αποκτά μια νέα διάσταση καθώς αξιοποιούνται στίχοι και ρυθμός. 

Το Let's Play House, καθιέρωσε τον Elvis Presley σαν τραγουδιστή του Ροκάμπιλι /Rockabilly που ήταν και η καλύτερη του εποχή.

Τι λέει αυτό το τραγούδι; Τίποτα και πολλά: είναι η ομολογημένη διάθεση πως κάποιος είναι τρελά ερωτευμένος και ζητάει μια συνάντηση - πιο συγκεκριμένα, εκείνη να γυρίσει πίσω. Δεν είναι λίγη αυτή η σημασία γιατί ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμις της ζωής.

Κάπου στο τραγούδι ακούγεται η λέξη Κάντιλακ /Cadillac - φαίνεται πως ζητάει να γυρίσει πίσω μια πλούσια κοπέλα που τον άφησε, κι εκείνος (ο καλών) παραμένει μάλλον φτωχός γι' αυτό και παρακαλάει (προτιμώ να σε δω νεκρή παρά με έναν άλλο) - αλλά το λέει η παροιμία, πως "ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά", ή αν θέλετε στην περίπτωση αυτή, "ο έρωτας λεφτά δεν κοιτά... !" - άλλο αν η πραγματικότητα λέει πως "εκεί που η φτώχεια μπαίνει απ' την πόρτα, ο έρωτας φεύγει απ' το παράθυρο" 👧 βλέπε ταινία [Αλίμονο στους νέους] εδώ.

Elvis Presley & Southern US music

Elvis Presley 1955 "Let's play house" & Arthur Gunter


Let's play house (1955) - Elvis Presley 💙💙💙

Let's Play House 1956 /w. by Arthur Gunter (rare footage)


Let's play house - 1956 Elvis Presley 💛💛💛

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης