Μινέρβα

Μινέρβα Αθηνά

Minerva Athina
Σήμα κατατεθέν - Μινέρβα ελαιόλαδο

Minerva Athina

Η Μινέρβα είναι η εκδοχή των Ρωμαίων για τη θεά Αθηνά - που ήταν η θεά προστάτιδα της Αθήνας στην αρχαία Ελλάδα, με έμβλημα την κουκουβάγια που εξ αυτού ονομασθηκε πουλί της Σοφίας.

Η Αθηνά ήταν που έφερε την ελιά στην αρχαιότητα καθώς δώρισε στη πόλη των Αθηνών ένα δένδρο ελιάς. Από εκεί λοιπόν κατάγεται η ελιά - έμβλημα σύμβολο του λαδιού στη μετέπειτα βιομηχανία ελαιολάδου με την απεικόνιση του κεφαλιού της Αθηνάς - υστερότερα Μινέρβας κατά τους Ρωμαίους, στις διάφορες συσκευασίες με τα προϊόντα της ελιάς.

Δένδρο στην ακροθαλασσιά

Η Ιστορία της βιομηχανίας

Ξεκινώντας τη δράση της στην ελληνική αγορά στις αρχές του 1900 στον τομέα του ελαιολάδου, η ΜΙΝΕΡΒΑ έχει εξελιχθεί σήμερα σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας στον τομέα των τροφίμων, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Διανύοντας το δεύτερο αιώνα ζωής της, η ΜΙΝΕΡΒΑ θέτει το όραμά της για το μέλλον, την επένδυση στην αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας.

Στην πορεία των 115 χρόνων της, η ΜΙΝΕΡΒΑ πέρασε από το εμπόριο στη βιομηχανία, επένδυσε στην ελληνική παραγωγή και δημιούργησε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Ενδυνάμωσε τις σχέσεις της με τους Έλληνες αγρότες και διεύρυνε τη δραστηριότητά της από τον τομέα του ελαιολάδου σε πολλές κατηγορίες τροφίμων. Έχτισε ισχυρές εμπορικές μάρκες που έχουν κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Ελλάδα και συνέβαλε στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της μεσογειακής διατροφής σε 25 χώρες του κόσμου.

Το ελαιόλαδο άριστης ποιότητας, ο καρπός της ελληνικής γης, συνδέει άρρηκτα τη ΜΙΝΕΡΒΑ με την ελληνική γεωργική παραγωγή και το ελληνικό χωριό. Μαργαρίνες, βούτυρα, τυροκομικά προϊόντα με αιχμή την ελληνική φέτα, που βασίζονται στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και αναδεικνύουν τις αξίες της μεσογειακής διατροφής. Καινοτόμα προϊόντα, αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας, προσφέρουν στον καταναλωτή υγιεινές επιλογές για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα των λειτουργικών τροφίμων, επενδύσεις στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, εξαγορές εταιρειών και δυνατών brand names, μεγάλη γκάμα βιολογικών προϊόντων, κατατάσσουν τη ΜΙΝΕΡΒΑ μεταξύ των πιο δυναμικών εταιρειών τροφίμων στην Ελλάδα.

Προσαρμογή από Πηγή minerva.com.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης