Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Vieste - ΝΑ Ιταλία
Vieste Panorama

Ancient Jewel of Adriatica

Vieste: Το Βιέστε είναι μια γραφική κωμόπολη της ανατολικής ακτής της Ιταλίας στην περιοχή ονομαζόμενη Απουλία, λίγο πριν φθάσουμε στο Μπάρι, με μακραίωνη ιστορία στο χρόνο. Νορμανδοί, Βυζαντινοί, Ρωμαίοι κατακτητές εξύφαναν ένα εντυπωσιακό φρέσκο της διαδρομής του ανά τους αιώνες. Βρίσκεται σε μια χερσόνησο που ζώνεται ολόγυρα από τα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής θάλασσας που αντανακλά τις νύχτες τους λαμπιρισμούς των φώτων των ακτών της.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι γεμάτο χαριτωμένους δρομίσκους, αρχαία αρχιτεκτονικά δημιουργήματα και με ένα μεσαιωνικό κάστρο που υψώνεται μπροστά στα νερά της Αδριατικής. Πράγματι το τοπίο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τους ασβεστογενείς βράχους του, τις φυσικές ακτές και τα καταγάλανα - τόσο καθαρά νερά, επάξια για τη μπλε σημαία.

Εκεί βρίσκεται και ο βράχος Pizzomunno - απ' όπου έπεσε  ο νέος, από τον οποίο πήρε και την ονομασία του, για να συναντήσει την αγαπημένη του Κριστάλδα - κατά μία από τις εκδοχές του μεσαιωνικού θρύλου με το ομώυμο Vieste Palace λίγο πιο κάτω.

Μ' αυτό του το αμάλγαμα - των φυσικών ομορφιών του, τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για περιπάτους και διασκέδαση, το Βιέστε, παραμένει ιδανικό μέρος γι' αυτούς που αναζητούν μια γνήσια ιταλική εμπειρία.

Luca Carboni 1991 Mare Mare


Mare Mare (ex. Spiaggia dei Colombi) 🌊

Mare Mare


Luca Carboni - Mare Mare 🌊

Google Maps - Vieste

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Ζήτημα στυλ