Κάποιοι πρέπει να φταίνε

Στην παρέα κάποιοι ισχυρίζονταν με μένος, πως το Πασόκ βάζει τις πυρκαγιές για να μπορεί μετά να βγαίνει και να φωνάζει για την αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης ως προς τη διαχείρηση κρίσης πυρκαγιών. Δεν άκουσαν πως ο τελευταίος αδικοχαμένος πυροσβέστης δεν φορούσε ούτε καν στολή αντιπυρική. Ποιος διορίζει τους δίδοντας διαταγές; Ποιος μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών, για τα περιουσιακά τους στοιχεία; Το μόνο που μπορεί να δεχτεί κανείς είναι πως στην αναμπουμπούλα των πυρκαγιών παρησέφρησαν και εμπρηστές - οικοπεδοφάγοι ή πυρομανείς - υπάρχουν κι αυτοί δυστυχώς...

Αλλά η μισαλλοδοξία καλά κρατεί... Την κουβαλάμε απ' την εποχή του εμφυλίου ή μήπως απ' την αρχαιότητα με την αντιπαλότητα Σπάρτης - Αθήνας - τόσο πολύ, ώστε να μην μπορούμε να ζούμε "χωρίς βαρβάρους" κατά την ρήση του Καβάφη. 

Κάποιοι πρέπει να φταίνε κι αυτοί είναι όσοι δεν "χωνεύουμε" - γιατί έτσι μας αρέσει ή νομίζουμε πως δεν τους πάμε. Έτσι αυθαίρετα. Μόνο κίνητρο τότε γίνεται η μισαλλοδοξία μας - μιας και δεν υπολογίζουμε που στ' αλήθεια βρίσκεται η αυθαιρεσία. Στο αποτέλεσμα της πύρινης λαίλαπας ή στα λεγόμενά μας. Σα να 'χουμε παρωπίδες.

Το Πασόκ λοιπόν βάζει τις πυρκαγιές - επίτηδες. Ας το διαβάσουν αυτό κάποιοι κι ας προσπαθήσουν να είναι πιο λογικοί στην προσπάθειά τους να αντιπολιτευθούν την αντιπολίτευση. Στην εκδήλωση της δυσαρέσκειάς τους μήπως και χάσει τις εκλογές η Κυβέρνηση που τείνει να πάρει το χαρακτήρα του υπ' αριθμόν ένα φόβου τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ