My sweet Lord

Το τραγούδι My sweet Lord αποδεικνύει πόσο ένας άνθρωπος μπορεί να αφοσιωθεί στην αναζήτηση της Αλήθειας.
Τυχαία έπεσα πάνω σε ένα link που είχα αποθηκεύσει πριν επτά ναι επτά χρόνια και αφορούσε τον υπέροχο τραγουδιστή, μουσικό, ποιητή George Harisson. Αφορούσε στην είδηση του θανάτου του. Και με μεγάλη θλίψη σκέφτηκα πόσο γρήγορα ξεχνάμε.

Σε ηλικία 57 ετών μόλις, ο George είχε αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο αφήνοντας όμως παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα τα γεμάτα ανθρωπιά, αυθορμητισμό, ρομαντισμό, τραγούδια του - όλα με θαυμάσιους τίτλους που σημαδοτούσαν το αντίστοιχο όλο ευαισθησία περιεχόμενο του τραγουδιού.

George Harrison
Πάντα μου άρεσε το τραγούδι "Γλυκειέ μου Κύριε" που έχει πολύ ωραία μουσική και στίχους με φιλοσοφικό περιεχόμενο και μεταφυσικό υπόβαθρο εμπνευσμένο από την προσχώριση των Μπήτλς στην Ινδουϊστική Φιλοσοφία.
Ο Κύριος είναι ο αγαπημένος του George και ανυπομονεί να τον συναντήσει. Αυτά στο έτος 1970. Το 2001 δυσυχώς( ;) σύμφωνα με τη δική μας ερμηνεία -στα πλαίσια μιας σίγουρης για πολλούς και μιας αμφισβητούμενης για άλλους άγνοιας για τι είναι Αληθινό- τον συνάντησε και κατά τα λεγόμενα στο τραγούδι αυτό ήταν κάτι που πολύ το επιθυμούσε.
Βέβαια δεν γνωρίζουμε πως αυτό βιώθηκε από τον ίδιο - ήταν δεν ήταν σε θέση να το αντιληφθεί, διατηρούσε όλη του την ενάργεια, πως να του φάνηκε; Επιβεβαιώθηκαν εκείνα που λέει στο τραγούδι κι αν ναι, σημαίνει πως τα πίστευε πραγματικά, κι αν όχι, σημαίνει πως μπορεί και να τα πίστευε και δεν επιβεβαιώθηκαν ή δεν τα πίστευε ή δεν μπόρεσε να τα αντιληφθεί...
My sweet lord
Hm, my lord
Hm, my lord

I really want to see you
Really want to be with you
Really want to see you lord
But it takes so long, my lord

My sweet lord
Hm, my lord
Hm, my lord

I really want to know you
Really want to go with you
Really want to show you lord
That it won't take long, my lord (hallelujah)

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα το σίγουρο είναι πως ξεχνάμε πολύ γρήγορα, είναι απελπιστική αυτή η διαπίστωση - η λησμονιά σβήνει όλα όσα συναντάμε στην πορεία μας και βέβαιο είναι πως όσο αφηνόμαστε σ' αυτήν δεν θα μπορούμε να πιστέψουμε σε κάτι, δεν θα μπορούμε να αγαπήσουμε κάτι, δεν θα μπορούμε να αφοσιωθούμε σε κάτι που μπορεί να είναι αληθινό και να μη μας απογοητεύσει ποτέ καθώς μας λέει το τραγούδι αυτό.

P. S. Σε δημοσκόπιση του CNN το τραγούδι αυτό ακολουθεί το "Here comes the sun" και το "Something", όμως οι στίχοι του τραγουδιού Μy Sweet Lord, μεγαλειώδεις καθώς ξετυλίγονται, ενδεδυμένοι με μια μουσική που καθηλώνει απαλά, υπογραμμίζουν το άσβεστο πάθος για την ανακάλυψη της Υπέρτατης Αλήθειας και την Συνάντηση με τον Εκπρόσωπό της, ενός υπέροχου ανθρώπου - του μοναδικού "σκαθαριού" George Harisson και ακριβώς έτσι, οι στίχοι πρέπει να ερμηνευθούν. περισσότερα
Ο Βeatle George Harrison δεν είναι πλέον στη μουσική σκηνή όπου μόλις τόσο νέος, κυριαρχούσε. Σήμερα κυριαρχεί κατά κόρον μια ευτέλεια που σκεπάζει το ταλέντο του όποιου δημιουργού με τα "ξεφτίδια της χλιδής" έτσι όπως κουρελιάζεται η παράσταση μόλις σβήσουν τα φώτα της σκηνής και εγκαταλειφθούν τα στρας και οι εντυπωσιακές αμφιέσεις...
Έτσι εν έτει 2008, εξευτελίζεται το πνεύμα "μεσ' την πολύ συνάφεια του κόσμου μες τες πολλές κινήσει κι ομιλίες ώσπου να γίνει ένα ξένο βαρετό" -για να θυμηθούμε και τον δικό μας μεγάλο Αλεξανδρινό- αλλοτριωμένο από ένα σώμα, που αυτάρεσκα επικεντρώνεται στην κάθε είδους ματαιότητα...
Ένα πολύ ωραίο σάιτ - του "Μit Edu" που έχει όλα τα λόγια -αυτούσια των τραγουδιών του George Harrison, καθώς και όλους τους στίχους με την ακριβή σειρά της ερμηνείας από τον τραγουδιστή, θα πρέπει να υποδειχθεί εδώ. Παραθέτω τις δύο πρώτες στροφές του τραγουδιού "My Sweet Lord".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ