Εκτός ορίων ενημέρωση


Οι λεπτομέρειες της πορείας της υγείας ενός γνωστού δημοσίου προσώπου όταν αρρωστήσει δεν αφορούν το τηλεοπτικό κοινό. Εντάξει είναι όταν απλά αναφερθεί το πρόβλημα που τον οδήγησε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. 

Από κει και μετά ξεκινάει ένας περίεργος δρόμος με συνεχείς -πολλές φορές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες- και αυτή η επισήμανση αφορά την κα Μ. Κουτσίκου που τις τελευταίες μέρες το πολύ δυσάρεστο περιστατικό της υγείας της καλύφθηκε με κάθε λεπτομέρεια - ιδίως αυτή του συνεχώς επαναλαμβανόμενου "ακρωτηριασμού" που ηχούσε σαν τύμπανο και σαν πέλεκυς συνάμα, στ' αυτιά των ανυποψίαστων - καλοβολεμένων στον καναπέ του σπιτιού τους, τηλεθεατών. Και όλες αυτές οι φρικιαστικές λεπτομέρειες την ώρα που το βίντεο του σταθμού έπαιζε εικόνες μιας Μαριέτας ζωηρής, δραστήριας, που ανέβαινε γρήγορα τα σκαλιά, που διέσχιζε ζωηρά το δρόμο - έτσι για να φαίνεται πιο συνταρακτική η ενημέρωση!... 

Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η χωρίς όρια έκθεση της προσωπικής ζωής των ανθρώπων; Που όταν πρόκειται για θέματα άκρως προσωπικά θα 'πρεπε να τηρούνται κάποιες αποστάσεις όπως και κάποια δεοντολογικού περιεχομένου διακριτικότητα. Εκείνη την ώρα συγγενείς και φίλοι που βλέπουν τηλεόραση, ακούγοντας αυτές τις τόσο σκληρές λέξεις πόσο θα ταράζονται και θα στενοχωριούνται - το έχουν σκεφθεί οι συντάκτες του δελτίου; Έλεος πια μ' αυτή την "υποτιθέμενη -εκτός ορίων- ενημέρωση".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ