Θεμιστοκλής Βαράγκης - ΟΙ Ξυλουργοί των Αστών

Οι Ξυλουργοί των Αστών

ΒαράγκηςΕπιπλοποιία Δ. Αθηναίος - Θ. Βαράγκης

«Από τα 1900 έως τα 1910 επικρατούνε, ως επί το πλείστον, έπιπλα κλασικά. Η "Αναγέννησις", τα "Λουί Κενζ", τα "Αμπίρ", ο επιβλητικός εγγλέζικος ρυθμός, κρατούν αιχμάλωτο ακόμη τον άνθρωπο αυτής της εποχής που ζει σε ατμόσφαιρα βαριά ­ - την προπολεμική (σ.σ.: του Α' Παγκοσμίου Πολέμου) ­, τον άνθρωπο που υψώνει το αίσθημα, το πάθος πάνω από τον λογισμό, που θέλει να υποβάλλεται, να ζει ρομαντικά στο περιβάλλον του σπιτιού του» έγραφε ο Αλ. Λιδωρίδης το 1937, στην ειδική έκδοση της Διαρκούς Εκθεσης Ελληνικών Προϊόντων του Ζαππείου.

Τότε λοιπόν, προτού ακόμη γυρίσει ο 19ος αιώνας, το 1894 ο Θεμιστοκλής Βαράγκης, Ανδριώτης στην καταγωγή ­ παρά το γεγονός ότι το όνομά του παραπέμπει στους Άγγλους Βάραγγες της αυτοκρατορικής φρουράς του Βυζαντίου, δεν υπάρχει καμία σχέση και σύμφωνα με την οικογενειακή παράδοση το όνομα οφείλεται στη σωματική διάπλαση κάποιου προγόνου του, ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας έρχεται στην Αθήνα για να βρει την τύχη του.

Το ΒΗΜΑ onLine - ΑΝΑΠΤΥΞΗ 💦

Κατάστημα Βαράγκης - Λεωφόρος Κηφισίας

👉 Σήμερα η εταιρεια Βαράγκης εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα στην κατασκευή κα αγορά επίπλων σπιτιού αλλά και γραφείων στη γραμμή αυτού που αποτελεί το  σήμα κατατεθέν της επιπλοποιίας - αυτής της άριστης κατασκευής και σχεδίων καθώς και στα υφάσματα επιπλώσεων. Η παρουσία της στο κατάστημα - έκθεση της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος Αμαρουσίου, είναι άκρως επιβλητική και εξέχουσα με σήμα πάντα το καλό, ακριβό ξύλο (καρυδιά, μαόνι, κερασιά), το σχέδιο, την εκτέλεση και το ύφασμα ένδυσης των επίπλων - όλα τα ανωτέρω καθώς και η επισκευή αν προκύψει, αντιστοιχούν σε ... πολύ υψηλές τιμές - βλέπε info web: Βαράγκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ