Μέλι Αττικής

Από τα θυμάρια του Υμηττού...

Μέλι Εκλεκτόν Αττική - Σωκράτους 36

Ήταν τότε στη δεκαετία του '20, όταν ακόμη η Αττική διέθετε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον με αρκετές και μεγάλες δασικές εκτάσεις και το θυμαρίσιο μέλι της ήταν φημισμένο. Για το περίφημο μέλι του Υμηττού, εξάλλου, κάνουν λόγο και τα αρχαία κείμενα.

 Αυτό το μικρό μαγαζί ήταν η προγονική επιχειρηματική μορφή της σημερινής βιομηχανίας Α Πίττας ΑΕΒΕ Μελισσοκομική Εταιρεία.👆

Στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας, τότε, "στοιβάζονταν" χονδρέμποροι, λιανέμποροι και καταναλωτές της εποχής. Το εμπόριο των τροφίμων εκεί είχε την "τιμητική" του. Αυτός ο δρόμος αποτέλεσε ουσιαστικά και το λίκνο από όπου προήλθαν στις επόμενες δεκαετίες αρκετές βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις. Η διακίνηση των τροφίμων κατά κύριον λόγο γινόταν σε χύμα μορφή. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η διακίνηση του μελιού. Οι Μενιδιάτες κατέβαιναν από την περιοχή των Αχαρνών - το Μενίδι, στην άκρη της Αττικής, και το πωλούσαν μέσα σε μεγάλους κάδους.

Εκεί, λοιπόν, στη Σωκράτους 25, το 1928 ο Αλέξανδρος Πίττας, χιώτικης καταγωγής (που διατηρούσε ως λίγα χρόνια πριν κατάστημα με προϊόντα ντελικατέσεν πλησίον της πλατείας Συντάγματος) - ­ ο πατέρας του Γεώργιος, ­ μεταφέρθηκε από ένα υπόγειο της οδού Σοφοκλέους και άνοιξε ένα μικρό κατάστημα τροφίμων στην οδό Σταδίου όπου εκτός από τα "εδώδιμα" και τα "ιχθυηρά" πωλούσε και μέλι κατά το έτος 1896, έχοντας διατελέσει και προμηθευτής της βασιλικής αυλής.

Σχετικά προϊόντα με μέλι


Βάφλες με Μέλι

Μελεκούνι Ρόδου

Το ΒΗΜΑ onLine - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ