Ανώμαλη προσγείωση

Σε ένα κράτος που παρουσίαζε τα λεγόμενα "πακέτα στήριξης" ως δώρο εξ ουρανού της ΕΟΚ, σε ένα κράτος που παρουσίαζε πως είμαστε προνομιούχο ισότιμο μέλος με τον πακτωλό των χρημάτων που εισέρρεαν - τάχα για την εκβιομηχάνιση και την άνοδο της χώρας, ενώ δεν δημιουργούσε παρά έναν επίπλαστο πλούτο βασισμένο στον καταναλωτισμό μέσω των πιστωτικών καρτών που ήταν και η αιτία των τεράστιων κερδών των Τραπεζών (οι οποίες και χρηματοδοτήθηκαν από το Κράτος τελευταία!) και όχι της ανόδου του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Σε μέσα ενημέρωσης που δεν ενημέρωναν, που δεν έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και πως θα έπρεπε να ληφθού μέτρα, αλλά αναπαρήγαγαν τις ηλίθιες κοκορομαχίες, τις δημαγωγικές αλληλοκατηγορίες, τη ρίψη λάσπης στους αντιπάλους, την άνευ προηγουμένου μισαλλοδοξία.
Σε κυβερνώντες που απέκρυπταν τα προβλήματα και διετράνωναν πως δεν έχουμε ανάγκη, πως είμαστε αλώβητοι από τους κραδασμούς της οικονομίας υπό κατάρρευση - ως το παρά 5 των βουλευτικών εκλογών.

Σε πολίτες που δεν ύψωναν καμμιά φωνή, που δεν εναντιωνόντουσαν στην κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος, στη Δημόσια Ασωτία, και που το μόνο που έκαναν ήταν να προσπαθούν να αποκρύψουν - αμοιβές, πλαστά τιμολόγια, απόκρυψη για όσους μπορούσαν σε οφ-σορ (off-shore) εταιρείες, κλπ. αγκιστρωμένοι στο Κράτος όλοι Δημόσιοι υπάλληλοι, κακότροποι και προπαίτες, βουλιαγμένοι στην απάθεια, στην αναμόχλευση των παθών με το να κατηγορούν συνέχεια τους παλιούς για τα επισωρευμένα δεινά, μη βλέποντας σ' ένα παρόν που έδειχνε αδυσώπητο - ομοιάζοντες με στρουθοκάμηλο που κρύβει το κεφάλι στην άμμο του παρελθόντος, στην άμμο μιας χώρας που όλο και μείωνε το παραγωγικό της κεφάλαιο.
Σε νοοτροπίες που καλλιεργούσαν το εμείς οι έξυπνοι Έλληνες και οι κουτόφραγκοι, σε νοοτροπίες που στηρίζονταν σε μια ψεύτικη ευμάρεια, στο ψέμμα και την αποσιώπηση, στη ρουσφέτι και στην παραοικονομία.

Όσα προαναφέρθηκαν είναι η αιτία της Χρεωκοπίας του Κράτους, από την οποία διακρίνουμε ένα φωτάκι εξόδου να φέγγει στο κατώφλι του 4ου χρόνου - με τη συνδρομή του περίφημου πακέτου στήριξης, όπως κατ' ευφημισμόν αποκαλείται και δεν είναι παρά ένα ναυαγοσωστικό, που δε θυμίζει τίποτε διότι δεν ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, και που προσδίδει στο τωρινό ξαφνικό σκηνικό, φόντο τοπίου Ανώμαλης Προσγείωσης.

Λέγαμε πως δεν είμαστε Βαλκανική χώρα ωστόσο διαψευστήκαμε από τους αριθμούς που έφεραν την εξομοίωση με τη Ρουμανία και Ουγγαρία. Η Ρουμανία άκουσα τα ψιλοκατάφερε να βγει στο φως στην άκρη του τούνελ, ή Ουγγαρία καταπόντησε τους κυβερνώντες που την είχαν οδηγήσει στο ΔΝΤ, η Ελλάδα τι θα κάνει; 

Με Καρατζαφέρη που κόπτεται αυτή τη στιγμή για τον Καλλικράτη; Με τραπεζίτες και οικονομικούς αναλυτές που λένε ψέμματα ή έστω τη μισή αλήθεια που είναι χειρότερη κι απ' το ψέμμα γιατί καθησυχάζει; Με ένα ΚΚΕ που ζει σε μια λίθινη εποχή και έχει φωτογραφίες του Στάλιν στο προσκεφάλι της; Δεν άκουσε ως τώρα φαίνεται για το πόσοι Πολωνοί σκοτώθηκαν από τους Σοβιετικούς στο Σμολενσκ;

Αμείλικτο προβάλλει το Αύριο. Ο μόνος τρόπος που απομένει είναι έστω αυτή την ύστατη ώρα να προσπαθήσουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων που μας επιβλήθηκαν εκ των άνω - κυρίως χάρι στη κακή διαχείριση των Κυβερνώντων που κακώς ονομάζονται Κυβερνώντες γιατί δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κοινοί και κακοί διαχειριστές του αδιεξόδου που σωρεύτηκε κατά τα χρόνια της κάκιστης κυβέρνησής (διαχείρισης) τους.
Λύση που θα έσωζε την κατάσταση προβάλλει η έξοδος από το Ευρώ. Ας το σκεφτούν καλά οι κυβερνώντες τι δεσμά πρόκειται να σωρεύσουν στη χώρα. Μεταξύ των νέων αφεντικών που το αποτέλεσμα που θα φέρουν είναι αμφίβολο έως κακό, και της εξόδου από το Ευρώ τι είναι προτιμότερο; Η Αγγλία είναι στο Ευρώ;

Η Ελλάδα με αλλαγή νοοτροπιών και δομών που ευνοούν την αντίληψη πως όλα πρέπει να τα περιμένουμε από το Κράτος σωρεύοντας του συνεχώς κονδύλια προς πληρωμή που επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό, την ευνοιοκρατία, τις διευκολύνσεις τις πάσης φύσεως απαλλαγές προς ημετέρους, το βόλεμα, το ρουσφέτι, το φακελάκι κ.ο.κ, μπορεί να προχωρήσει έστω και έξω από το ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ