Ζυμαρικά & Συναφή

Είμαστε Μακαρονάδες!

Οι παραγωγικές και οι εμπορικές εταιρείες, τα μερίδια αγοράς και τα προϊόντα που παράγουν

Καλλιέργειες

ΜΙΣΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΑΕ

Η «ΜΙΣΚΟ», που ιδρύθηκε το 1925, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και στην εμπορία ζυμαρικών με την επωνυμία Misko και Barilla και στην εμπορία τοματικών προϊόντων με την επωνυμία Misko Pomo D'oro και Barilla έτοιμες σάλτσες. Η εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στον γνωστό ιταλικό κολοσσό ζυμαρικών Barilla κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα το πεντάμηνο του 1996 το μερίδιο έχει διαμορφωθεί περίπου στο 31% έναντι 28% το 1995, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και το 4% που κατέχουν τα ιταλικά ζυμαρικά Barilla. Αυτό, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, οφείλεται στην καλή ποιότητα, στη συσσωρευμένη τεχνογνωσία, στις επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς επίσης και στην πολιτική marketing της εταιρείας. Ας σημειωθεί ότι τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή της εταιρείας ανέλαβε πρόσφατα ο κ. Νικόλαος Σοφοκλέους. Στην εταιρεία Μίσκο απασχολούνται περίπου 300 εργαζόμενοι.


ΑΒΕΖ ΑΒΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ - μία από τις παλαιότερες εταιρείες ζυμαρικών στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κατέχει σημαντική θέση στην αγορά ζυμαρικών. 

Στα ηνία της εταιρείας βρίσκεται η κ. Μαρία Πατρικαλάκη, η οποία από το 1993 έχει αναλάβει τη γενική διεύθυνση της επιχείρησης. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία ΑΒΕΖ, ολοκληρώνοντας μια αρκετά σημαντική επένδυση, έχει κατορθώσει να εκσυγχρονίσει την παραγωγική της διαδικασία και να βελτιώσει την παραγωγή της τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Στα σημερινά σχέδια της εταιρείας είναι η είσοδός της σε νέες αγορές, με την παραγωγή και άλλων προϊόντων διατροφής, όπως έχουν κάνει και άλλες εταιρείες του κλάδου ακολουθώντας τα πρότυπα πολυεθνικών οίκων. 

ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΛΕΞ. ΜΕΛΙΣΣΑ ΑΕΒΕ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Αλεξ. Κίκιζας» - ΑΕΒΕ Τροφίμων δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ζυμαρικών με την επωνυμία Μέλισσα, Ντεβέτα και Primo Gusto, τοματικών προϊόντων με την επωνυμία Pummaro και Πελαργός, μαγιονέζας και μουστάρδας με την επωνυμία Amora.

Η εταιρεία «Κίκιζας» είναι μία από τις πιο σημαντικές, πλήρως καθετοποιημένες παραγωγικές μονάδες του κλάδου, αφού στην αγορά των ζυμαρικών κατέχει τη δεύτερη θέση, αισθανόμενη όμως συνεχώς «την ανάσα» της ανταγωνίστριας εταιρείας «Στέλλα». Το 1995 η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τον κ. Γιώργο Κίκιζα, απέκτησε το πιστοποιητικό ISO 9002 και για τα 3 εργοστάσιά της, ενώ αύξησε τις εξαγωγές και τις πωλήσεις της στην εγχώρια αγορά. Μέσα στο 1996, η διοίκηση της εταιρείας θα ολοκληρώσει επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο έχει στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας Μύλου - Μακαρονοποιείου. Προβλέπεται, επίσης, ότι οι εξαγωγές της εταιρείας θα διπλασιαστούν. 

ΚΟΡΩΝΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΕΒΕ

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ζυμαρικών Κορώνα ΑΕΒΕ, που δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή ζυμαρικών προϊόντων, κατά το 1995 διπλασίασε τις εξαγωγές της. Η εταιρεία διευθύνεται από τον κ. Ορέστη Βλησίδη, ενώ ο κ. Αθανάσιος Βλησίδης είναι αντιπρόεδρος και διευθυντής μάρκετινγκ της «Κορώνα». 

ΣΤΕΛΛΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΕ

Διαβάστε περισσότερα Οι εταιρείες που παράγουν ζυμαρικά και δραστηριότητες αυτών Το Βήμα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ