Mango

Mangos (Nutritional information)
Το Mango είναι ένα πολύ ωραίο φρούτο. Είθισται να το βάζουν σε σαλάτες π.χ. στο Vincenzo Γλυφάδας κάνουν μια σαλάτα σολομού με μάγκο - (φέτες σολομού με κυβάκια μάγκο και πολύ λεμόνι καθώς και άνιθο). Πολύ ξυνή όμως τους βγαίνει.
Μια άλλη σαλάτα με μάγκο, περιέχει το εξωτικό αυτό φρούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες, γαρίδες, ρύζι, φύτρα σόγιας και χυμό λάϊμ. Τα υλικά απλώνονται σε φύλλα γαλλικού μαρουλιού και περιχύνονται με τον χυμό λάϊμ - φυσικά και με λίγο λάδι. Προσοχή το μάγκο πρέπει να είναι ώριμο αλλιώς θα είναι σκληρό και άνοστο.
Το ρύζι θα πρέπει να είναι ελάχιστο και λίγο βρασμένο (να κρατάει) - αλλιώς θα μοιάζει με πιλάφι και σαφώς είναι προαιρετικό.

Στη γειτονιά μου στο μαγαζάκι που έχουν είχαν κάποιοι Άραβες σημειωτέον πολύ ήσυχοι και ευγενείς, τα καφάσια με τα μάγκο ήταν απλωμένα στο πάγκο. Κίτρινα, μεγάλα φρούτα με πρασινωπές πινελιές. "Πως τα κάνουν αυτά τα φρούτα" ρωτάω. "Τίποτε, τρώγονται μόνα τους - είναι φρούτο".
Οι Άραβες δεν έχουν τις πολυτέλειες να βάζουν τα φρούτα σε πρασινωπά λαχανικά. Το ταχίνι όμως το βάζουν στα ρεβίθια και φτιάχνουν το πολύ ωραίο χούμους (hummus). Σαλάτα διαδεδομένη γι' αυτούς είναι και το ταμπούλι - πλιγούρι με ψιλοκομμένες ντομάτες και μπόλικο μαϊντανό (tabouleh).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ