Συμφωνία Απολύτου Υποταγής

Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Ν.Δ.
Ο πρόεδρος της ΕΣ (European Council) Χέρμαν Βαν Ρομπάι (Herman Van Rompuy), ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανυέλ Μπαρόζο (Jose Manuel Baroso) και ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ (Jean Claude Junker), αναμένουν ως την επόμενη σύνοδο του Γιούρογκρουπ (Eurogroup) να έχουν στα χέρια τους την επιστολή Σαμαρά πως συμφωνεί με την υλοποίηση της Συμφωνίας του διημέρου της 26ης-27ης Οκτωβρίου έως το 2015 - χρόνος μετά τις ελληνικές εκλογές - ως προς την οποία ο κ. Σαμαράς ζητά "τροποποιήσεις συγκεκριμένων πολιτικών" προκειμένου να εξαφαλιστεί "η επιτυχία του προγράμματος". Από αυτό συμπεραίνουν οι εταίροι πως μ' αυτή τη δήλωση η Συμφωνία καθίσταται μετέωρη από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με "ημερομηνία λήξεως" την 19η Φεβρουαρίου - ημέρα ελληνικών εκλογών, και άρα επί της ουσίας, διαφορετικότερη από αυτή που θα θέλουν κάθε φορά να "πλασάρουν" μέσω της Τρόικας.. Έτσι μπορεί να ονομάζεται και "Συμφωνία Απολύτου Υποταγής"

Herman Van Rompuy
Ωστόσο, γνωρίζουν πολύ καλά πως η Συμφωνία έχει ήδη "αορίστως" διατυπωθεί - κανένας δε γνωρίζει τους ακριβείς όρους της ή και καθόλου δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο,κι έτσι η σπουδή τους για την επιστολή παντελώς και άνευ όρων αποδοχής της καθίσταται έωλη - αφήνοντας να εννοηθεί πως από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο χειρισμών και διαπραγμάτευσης των όποιων μελλοντικών όρων ήθελαν προκύψει.. Άρα το θέμα τίθεται για μια "Μελλοντική Συμφωνία - Μνημόνιο" που θα εξελίσσεται ως το 2015 για να ανανεώνεται για όσες φορές ήθελε προκύψει από τις εκάστοτε οικονομικές συγκυρίες.
Λαμβανομένου υπ' όψιν πως αυτή η συμφωνία δεν έχει διευκρυνισθεί ή αποφασαφηνισθεί συνάγεται το συμπέρασμα πως οι Ευρωπαίοι Εταίροι δεν δέχουνται όχι απλώς κάποιες "τροποποιήσεις" αλλά κατ' ουσίαν ουδεμία παρέμβαση ή διατύπωση όρων από Ελληνικής πλευράς πράγμα που σημαίνει πως υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας χωρίς τη σύμφωνο γνώμη της πολιτικής ηγεσίας που θα προκύψει από τις εκλογές επί των επιμέρους όρων που σίγουρα θα είναι προς το συμφέρον των ξένων συντακτών και όχι της ίδιας της χώρας.

Πάνω στο αίτημα της επιστολής οι αρχηγοί των Βρυξελλών είναι ανένδοτοι καθώς και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι (Mario Dragi).
Αρχικό άρθρο

Με επίκεντρο την περιβόητη επιστολή το ζήτημα της μεταβατικής κυβέρνησης και της 6ης Δόσης καθίσταται μετέωρο ως το βήμα του πληγωμένου πελαργού. Εαν δεν πατήσει εδώ φρένο θα ακολουθήσουν και άλλα δηλώνει ο εκ των συνεργατών του κ. Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης. Φωτό πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ