8 Απρ 2012

Ταλιατέλλες με Παρμεζάνα και Μαϊντανό

Ένα ιδαίτερα εύκολο φαγητό.

Απλά βράζεις τις ταλιατέλλες και τις περιχύνεις με τη σάλτσα της κρέμας με τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό - που έχεις στο μεταξύ ετοιμάσει.

Αυτό που δίνει την extra γεύση στο φαγητό είναι το λάδι τρούφφας (truffle-oil) (στα κινέζικα είδη) (λίγες σταγόνες ωμό επάνω στις ταλιατέλλες) και φυσικά ο μαϊντανός: Ψιλοκομμένος χωρίς τα κοτσάνια και η Παρμεζάνα - ο βασιλιάς των τυριών την αποκαλούν ποιοι άλλοι; οι Ιταλοί φυσικά και έχουν δίκιο.

Bon Appétit!

Ταλιατέλλες Taliatelle : Συσκευασμένες σε στρογγυλές φωλιές είναι σαν τα φετουτσίνι Fetuccini αλλά πιο κοντές και φαρδιές.
Σάλτσα κρέμας (extra γεύση): Τσιγαρίζεις λίγο μπέϊκον, ρίχνεις λίγη κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών φυσικά, προσθέτεις το τυρί ανακατεύοντας με λίγο νερό απ' το βράσιμο των ταλιατελλών, τέλος ρίχνεις ψιλοκομμένο τον μαϊντανό ανακατεύοντας συνεχώς κι αμέσως κατεβάζεις απ' το μάτι.
Δες σχετικό video

Προ καιρού...

Το Χελωνάκι

Το κρύο που σκότωσε το χελωνάκι Σήμερα έθαψα το χελωνάκι. Σε μια άκρη του κήπου κοντά στον Βέρντι, το καναρίνι. Το χώμα που του έρριξα...