Νεμέα: Οινοποιείο Ρεπάνη

Μια ευχάριστη γι' αυτό τον καιρό —που η ζέστη δεν επιβάλλει ακόμη τη θάλασσα και τα μπάνια, πρόταση για εκδρομή, είναι μια επίσκεψη στο Οινοποιείο Νικολάου Ρεπάνη στη Νεμέα Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος —που λόγω των καλλιεργιών της αμπέλου έδοσε και το όνομα της σε πλείστα κρασιά με τη χαρακτηριστική "ονομασία προέλευσης" (Protected Geographical Indication: Peloponnese) και συγκεκριμένα η Νεμέα, γνωστή μας από παλιές εκδρομές για τον Λέοντα της αλλά και για τα κρασιά που πουλάνε οι παραγωγοί στο δρόμο, μπορεί να αποτελέσει έναν κοντινό (42 χλμ από Κόρινθο) ευφρόσυνο αλλά και διδακτικό ως προς τους τομείς της Γεωργίας και της Γευσιγνωσίας προορισμό —αλλά και της Αρχαιογνωσίας και της Ιστορίας φυσικά —πάντα και κατά περίσταση!

Η Νεμέα, είναι η περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα του Οινοποιείου Ρεπάνη. Οι ώρες επίσκεψης στο οινοποιείο είναι 9 ~ 3 και μπορεί κανείς μέσα στην υπέροχη φύση των αμπελώνων όπου στεγάζεται το οινοποιείο, να δοκιμάσει από τις ποικιλίες των οίνων που αυτό παράγει αφού προηγουμένως περιηγηθεί, στις σύγχρονες του εγκαταστάσεις.

Ο οίνος "Ροδίτης" Ρεπάνη από σταφύλια αμπελώνων υψομέτρου 600 μέτρων —που καλλιεργούνται από ντόπιους αμπελουργούς της ορεινής Κορινθίας, ορεινής Μαντινείας, Αιγιαλείας, συνιστά ένα φρουτώδες διακριτικά αρωματικό, λευκό κρασί με πλούσια γεύση. Το χρώμα του ελκυστικό με τις πρασινωπές ιριδίζουσες ανταύγειες,

Πίνεται δροσερό στους 10 - 120. Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, λευκά κρέατα, τυριά και ορεκτικά. Η βιολογική ποικιλία "Αλεπού" (Roditis Fox) δίνει μια εξαιρετική υπόσταση στο πιο απλό φαγητό.
Φιάλη 750 ml οινόπνευμα 12%
περισσότερα: Οινοποιείο Νικόλα Ρεπάνη Νεμέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ