Ψήφος εμπιστοσύνης στους εαυτούς μας

Τσίπρας Συζήτηση επί της πρότασης εμπιστοσύνης Οκτ. 2014
Ψήφος εμπιστοσύνης από εμάς, για μας

Στον απόηχο της αίτησης ψήφου εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή προς την κυβέρνηση, υπολείπονται 25 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς η κυβέρνηση συγκέντρωσε 155! Έτσι η συζήτηση έμοιαζε για αίτηση ψήφου εμπιστοσύνης από τον εαυτό μας προς τον εαυτό μας!

Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης προσέκρουσε στον ύφαλο των 25 και έπεσε στο κενό. Στην ομιλία του ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε:
—"Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την υπογραφή μας σε οποιαδήποτε συμφωνία". "Συναίνεση σε ποια βάση; Σε μια χώρα αποικίας χρέους";
—"Η συναίνεση στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ναι! μόνο σ' αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να υπάρξει συναίνεση - ούτε καν συνεννόηση για το τώρα!".
—"Είναι η ώρα της ύστατης συνεννόησης. Μην επιμένετε να βυθίζεται τη χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Ούτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για μια νέα, κατόπιν διαπραγματεύσεων συμφωνίας".
—"Δεν έχετε το πρόκριμα των 180 βουλευτών".
—"Μην καίτε τα σπαρτά και γκρεμίζετε τις γέφυρες πίσω σας" - κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης. Τσίπρας.

Η ομιλία με κορωνίδα το αίτημα της ψήφου εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, κατέστη έωλη από μόνη της.
—Πρώτον και καλύτερο: Ο σημερινός αριθμός των κυβερνητικών βουλευτών είναι αναντίστοιχος με εκείνον που προέκυψε μετά τις ευρωεκλογές.
 —Δεύτερον, δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση στη βάση της φοροεπιδρομής που θέσπισε η κυβέρνηση. Λέει πως δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα από το εξωτερικό, πως μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας. Τότε γιατί δεν απέσυρε τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ; - καθώς διέρρευσε πως του επεβλήθη από "τα πάνω", υπό την απειλή πως δεν θα πάρουμε το νέο χρηματοδοτικό πακέτο!
—Τρίτον, όσα λέει είναι λόγια - ούτε για τα δάνεια δεν καθόρισε ακριβείς ρυθμίσεις, όσο για τις δόσεις, είναι ασύμφορες τελικά, αφού προσμετρώνται οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα στο τελικό οφειλόμενο ποσό.

Μοιάζει για την κυβέρνηση λοιπόν, πως αυτή θα είναι μια τετράμηνη πορεία προς τον τοίχο που αυτή ύψωσε με την απόγνωση και ανέχεια που βύθισε τον ελληνικό λαό.

φωτό Aρχική πηγή toc gr / σχετικά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ