Ζύθος αχώριστος σύντροφος

Ο Ελληνικός "υγρός άρτος"

Το εργοστάσιο - παλιά Carte PostaleΜπίρα ΜΑΜΟΣΑπό το 1876

"Το ασίγαστο πάθος και το άπαυστο μεράκι μου εζυμώθηκαν μαζί με τα υψηλής ποιότητος αγνά υλικά και δημιούργησαν τον "ελληνικό υγρό άρτο" για να τον απολαμβάνουν καθημερινά οι ζυθοπότες και να ευφραίνουν τις καρδιές τους".

Όχι μόνο οι ζυθοπότες αλλά και οι απλοί άνθρωποι που θέλουν κάτι δροσιστικό και έντονο για συνοδεία του φαγητού τους! Πράγματι η μπίρα είναι αλκοολούχο ποτό χαμηλού δείκτη 5% που ενθουσιάζει με τη πιπεράτη γεύση της και την ξανθή όψη. Σε λογική ποσότητα π.χ. ένα κουτάκι ευφραίνει με τη δροσιά και τη γεύση της κλείνοντας τη μέρα με μια αίσθηση ευχαρίστησης.

Το ζυθοποιείο λειτούργησε στην Πάτρα ως το 1976 χρονιά που έκλεισε - όπως και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις στην Πάτρα. Σήμερα λειτουργεί υπό την αιγίδα και οικονομική συμμετοχή της "Αθηναϊκής Ζυθοποιίας".

Η συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ένα από τα πλέον ιστορικά brand της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών επιστρέφει στην ελληνική αγορά μετά από απουσία 38 ετών.Η μπύρα ΜΑΜΟΣ, που για σχεδόν έναν αιώνα συνδέθηκε με την Πάτρα, επιστρέφει στα ράφια των καταστημάτων και στην εστίαση από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.Το σημαντικό αυτό εγχείρημα, που αποτελεί σταθμό στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Πάτρας, παρουσίασαν από κοινού σε μια γεμάτη από συγκίνηση εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, μαζί με τον εκπρόσωπο της οικογενείας που δημιούργησε την μπύρα ΜΑΜΟΣ, κ. Παναγή Μάμο.

Λεπτομέρειες Το 2017 ξανάρχισε η παραγωγή της μπύρας Μάμος, ύστερα από συμφωνία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με την οικογένεια Μάμου. Η συμφωνία αφορά στην παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος από την οικογένεια Μάμου στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με την οικογένεια Μάμου να παραμένει ιδιοκτήτρια του σήματος. Η μπύρα παράγεταιστο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της εταιρίας καθώς αποτελείται από πέντε γραμμές παραγωγής ενώ απασχολεί γύρω στους 250 εργαζομένους.

👉 Ζύθος Ποιότητος ΜΑΜΟΣ - Ιδρ. Εν Πάτραις από το 1876 Ιδρυτής Λορέντζος Μάμος εκ Ζακύνθου.
Σχετικά με τη μπίρα εδώ


Ζυθοποιία ΜΑΜΟΣ - Το πάρτυ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης